Inghetate

Cea mai gingașă înghețată de casă. Plăcere garantată!

 

 

 

 

Doriți să vă surprindeți soțul și să vă bucurați copiii? Preparați înghețată de casă delicioasă, fără conservanți. Pentru aceasta veți avea nevoie de doar 2 ingrediente de bază, iar rezultatul este uimitor, gustul nu poate fi redat prin cuvinte. Înghețata este foarte gingașă, cu gust de frișcă și ciocolată. Puteți servi această înghețată în cupe, însă cu biscuiți arată mai apetisant și e mai consistentă. Poftă mare vă dorim!

 

Ingrediente:

-500 ml de frișcă de 33 %

-1 cutie de lapte condensat 

-200 g de biscuiți

-100-150 ml de lapte

-2 linguri de cacao

 

Mod de preparare:

1. Turnați frișca rece într-un bol și bateți-o cu mixerul până veți obține vârfuri stabile.

2. Adăugați lapte condensat după gust.

3. Turnați laptele condensat treptat în frișcă și bateți cu mixerul până la omogenizare.

4. Împărțiți masa de frișcă în 2 părți egale.

5. Presărați cacao într-o parte și amestecați cu mixerul.

6. Dacă vă place înghețata de ciocolată, atunci puteți adăuga mai multă cacao. De asemenea, puteți folosi bucățele de ciocolată sau ciocolată rasă.

7. Tapetați orice formă cu folie alimentară.

8. Înmuiați biscuiții în lapte și așezați-i în formă cu fața în jos.

9. Acoperiți biscuiții cu înghețată: jumătate de ciocolată și jumătate de frișcă.

10. Acoperiți înghețata cu al doilea strat de biscuiți cu fața în sus.

11. Înveliți forma cu folie alimentară și dați înghețata la congelator pentru 4 ore.

12. După acest timp înghețata se va întări complet: tăiați-o bucăți egale și serviți-o la masă.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii