Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cea mai gustoasa slanina! Reteta exceptionala care trebuie incercata cel putin o data in viata

 

 

 

 

Daca sunteti fan slanina, atunci aceasta reteta va fi cu siguranta pe placul dvs.

 

Ingrediente:

– o bucata de slanina cu straturi de carne
-1 litru de apa
-0,5 pahar de sare granulata
-un pumn de coji de ceapa si o ceapa
– cativa catei de usturoi
-condimente dupa gust

 

Mod de preparare:

1. Fierbeti toate ingredientele, in afara de slaninta si usturoi, intr-o oala.
2. Dupa ce le-ati fiert, puneti slanina in saramura, sa fie acoperita complet cu saramura si lasati-o la fiert timp de 10 minunte.
3. Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de o zi.
4. Scoateti slanina din saramura, lasati-o sa se scurga. Acum puteti sa adaugati ustoroiul pisat si condimentele dorite.
5. Puneti slanina la frigider o zi, apoi la congelator. Cand va fi congelata, delicatesa este gata.

Loading...

 

Imagine similară

 

O delicatesă ce ți se topește în gură. Cum se prepară slănina în saramură

Cu toate că slănina de porc este un aliment plin de grăsime, consumată în cantităţi mici, aceasta este foarte benefică pentru organismul nostru.

Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile. Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios, scrie bucatarul.tv.

 

Ingrediente:

500 g de slănină proaspătă
1.5 I de apă
200 g de sare
3 frunze de dafin
13 boabe de piper negru
3 căţei de usturoi
5 g de piper roşu măcinat

 

Mod de preparare:

1. Puneţi apa la foc, aduceţi-o la fierbere, presăraţi sarea, boabele de piper negru şi frunzele de dafin. Fierbeţi amestecul timp de 3 minute.

2. Puneţi slănina într-un vas mare sau caserolâ, turnaţi deasupra saramura fierbinte, acoperiţi slănina cu o farfurie şi puneţi deasupra o greutate (o sticlă cu apă).

3. Saramura trebuie să acopere slănina complet.

4. Lăsaţi slănina să stea în saramură timp de 3 zile la temperatura camerei.

5. După 3 zile scoateţi slănina din saramură şi frecaţi-o cu usturoi mărunţit.

 

Pofta buna!

 

Imagine similară

 

Sursa: De Doamne




Categorii