Desert

Deliciu, cei mici o adoră! Prăjitura „Karo”, rapidă, fără coacere, gata în 30 de minute

 

 

 

 

De multe ori ai vrea să îi răsfeţi pe cei dragi (sau să îi impresionezi pe musafiri) cu un dulce delicios, însă nu ai prea mult timp la dispoziţie. pentru această prăjitură ai nevoie de doar 30 de minute, nu e nevoie să o coci şi, în plus, toată lumea se va linge pe degete. Aşa că, la treabă! Iată cum să prepari prăjitura Karo, fără coacere, gata în 30 de minute.

 

Ingrediente:

Pentru primul strat (de jos):

ceaşcă unt la temperatura camerei (e important să măsori toate ingredientele cu aceeaşi ceaşcă)
¼ ceaşcă zahăr
5 linguri cacao
1 ou, bătut
1 ¾ ceaşcă biscuiţi digestivi mărunţiţi
1 ceaşcă fulgi de nucă de cocos

Loading...

Pentru al doilea strat:

½ ceaşcă unt la temperatura camerei
3 linguri smântână
2 linguri pudră budincă de vanilie (varianta instant)
2 ceşti zahăr pudră

Pentru al treilea strat:

125 g ciocolată neagră
2 linguriţe unt

 

Mod de preparare:

Pentru primul strat: pune la bain marie ½ ceaşcă unt, ¼ ceaşcă zahăr şi 5 linguri de cacao. Amestecă din când în când, până ingredientele se topesc şi se omogenizează. Adaugă oul bătut şi mai amestecă 2-3 minute. Ia compoziţia de pe foc, adaugă biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de nucă de cocos şi mai amestecă puţin.
Într-o tavă de 20 x 20 cm, pune hârtie de copt cât să acoperi şi toate cele 4 laturi, apoi întinde şi presează cu degetele compoziţia până acoperi tot fundul tăvii cu un strat de aproximativ aceeaşi grosime.

Pentru al doilea strat: amestecă ½ ceaşcă unt, smântâna şi budinca de vanilie pudră până obţii o compoziţie omogenă şi cremoasă, apoi adaugă zahărul pudră şi amestecă până se topeşte. Întinde compoziţia peste primul strat şi lasă la rece.

Pentru al treilea strat: între timp, topeşte la bain marie ciocolata neagră şi cele două linguriţe de unt, amestecând continuu (n-ar trebui să dureze mai mult de 2 minute).

Întinde ciocolata peste cele două straturi din tavă şi lasă prăjitura la rece (în frigider) jumătate de oră înainte de a o tăia. După ce s-a răcit, scoate prăjitura din tavă cu tot cu hârtia de copt. Taie câte un centimetru de jur împrejurul marginilor, apoi taie în pătrate. Şterge lama cuţitului de câte ori este nevoie, pentru a nu murdări bucăţile de prăjitură.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa GO
Categorii