Desert

Cel mai rafinat desert din biscuiti! Prajitura fara coacere care ti se topeste in gura

 

 

Cel mai rafinat desert din biscuiti! Prajitura fara coacere care ti se topeste in gura

 

 

Vă prezentăm o rețetă rapidă de prăjitură fără coacere. Prăjitura de biscuiți cu crema fină de vanilie și glazura de ciocolată neagră este extrem de delicios. Se prepară foarte ușor, este aromată, consistentă și cu gust intens de ciocolată. Această prăjitură merită s-o preparați de sărbători, pentru că ajunge cel puțin la 16 persoane.

Ingrediente:

pentru blat

500 g Biscuiți
5 linguri Fulgi de cocos
7 linguri Nutella
100 g Unt
100 ml Frișcă lichidă

 pentru cremă

1,2 l Lapte
240 g Zahăr
3 bucăți Gălbenușuri de ou
130 g Amidon de porumb
120 g Unt
1 linguriță Esență de vanilie
15 g Zahăr vanilat
1/3 linguriță Sare

pentru glazură

400 g Ciocolată neagră
250 ml Frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1. Mărunțiți biscuiții în robotul de bucătărie sau manual. Amestecați apoi într-un bol biscuiții mărunțiți cu fulgii de cocos. Într-un bol separat mixați bine nutella cu frișca lichidă și untul moale. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și consistentă.
  2. Turnați compoziția obținută peste biscuiți și amestecați bine. Puneți amestecul de biscuiți într-o tavă pătrată cu dimensiunea (24x24cm) și întindeți uniform folosind o lingură, apăsând bine.
  3. Preparați crema: amestecați amidonul cu 400 ml de lapte. Turnați într-o cratiță 800 ml de laptele rece, adăugați zahărul, amidonul diluat în lapte, gălbenușurile, zahărul vanilat și sarea. Amestecați și gătiți la foc mic, amestecând continuu să nu se lipească. Când compoziția s-a îngroșat luați de pe foc și lăsați la răcit.
  4. Într-un bol separat bateți untul până se face spumă și încorporați apoi treptat crema. Adăugați esența de vanilie și amestecați bine. Puneți crema de vanilie peste blatul de biscuiți și uniformizați folosind o spatulă.
  5. Preparați glazura de ciocolată: puneți în bol ciocolata mărunțită, adăugați frișca lichidă fierbinte și lăsați un minut. Apoi amestecați până se topește toată. Lăsați crema 2 minute la răcit, apoi întindeți-o peste crema de vanilie. Dați prăjitura la rece pentru minim 4 ore să se întărească bine, sau cel mai bine peste noapte.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!
Categorii