Aperitive si Gustari

Ele dispar de pe masă instantaneu. Roșii verzi crocante, savuroase, marinate

 

 

 

Acest preparat marinat de roșii verzi cu ardei dulci și iute se potrivește bine cu o varietate de garnituri și aperitive. Aroma roșiilor este pur și simplu de nedescris, iar gustul este perfect.

 

Ingrediente:

  • roșii, 1200 g;
  • ardei dulce, 300 g;
  • ardei iute, jumătate de păstaie;
  • usturoi, 1 cap;
  • buchet de patrunjel;
  • zahăr, 2 linguri;
  • sare, 1 lingura;
  • ulei vegetal, 3 linguri;
  • oțet 9%, 2 linguri.

 

Mod de preparare: 

Din acest volum de produse am obtinut 2 borcane a cate 1 litru fiecare.

Tăiați roșiile în felii medii.

Tăiați ardeiul dulce în bucăți, tocați mărunt ardeiul iute.

Tăiem verdeața, este mai bine să tăiem usturoiul în felii subțiri.

Se amestecă roșiile cu ardeiul dulci și iute, usturoiul și ierburile, se adaugă sare și zahăr, se adaugă oțet și ulei vegetal. Se amestecă totul bine și se lasă la marinat în casă timp de 10 minute, ca să iasă zeama.

Puneți salata în borcane sterilizate și asigurați cu capace sterilizate. Întoarcem borcanele și le dăm la frigider pentru 2 zile, răsturnându-le periodic pentru ca sucul să curgă prin borcan.

Punem borcanele pe fund si le depozitam in aceasta pozitie la frigider sau la pivnita rece. Se păstrează până în primăvară. La fel, fără sterilizare și gătit, veți obține roșii verzi uimitor de gustoase și aromate.

Pofta buna!

 

Sursă

 




Categorii