Aperitive si Gustari

Cele mai eficiente laxative pe care ni le oferă cu generozitate natura!

 

 

 

 

Celor care suferă de constipație sau vor să slăbească le recomandăm laxative naturale. Nu uitați însă că este imperios necesar să aveți mare grijă cu dozarea lor și să nu le consumați în exces, pentru că, în caz contrar, v-ați putea da peste cap sistemul digestiv. Pornind din start cu această minimă precauție, vă invităm să aflați care sunt cele mai eficiente laxative pe care ni le oferă cu generozitate natura!

 

Alimente care acționează ca laxative

Dacă veți consuma constant aceste plante, legume și fructe și le veți adăuga în dieta dumneavoastră zilnică, nu vă veți mai simți stomacul greoi și umflat, senzație provocată de faptul că intestinele nu sunt golite zilnic. Consumați-le cât de des puteți și veți vedea că în timp veți simti o mare ușurare.

Banane

Conțin multe fibre, care ușurează digestia, acționând ca un laxativ excelent. Conțin și potasiu, un nutrient de excepție. Dacă mâncați o banană în fiecare zi, electroliții din tractul dumneavoastră intestinal vor ajunge la un nivel optim. De asemenea, bananele sunt bogate în fructoligozaharide, carbohidrați care stimulează formarea de bacterii bune în intestin.

Mere

Datorită concentrației mari de pectine, merele stimulează intestinele. În plus sunt o sursă bună de fibre. Mâncați două sau trei mere în fiecare zi pentru a preveni constipația!

Cantalup (pepene galben)

O porție de cantalup la micul dejun este modul ideal de a începe o nouă zi pentru că este foarte ușor de digerat (practic, trece direct în intestine, lăsându-vă imediat stomacul gol).

Fructe de pădure

Sunt surse grozave de antixodanți. Există o varietate foarte mare de fructe de pădure, unele mai delicioase decât celelalte: căpșune, afine, mure, zmeură etc. 

Prune

Bogate în potasiu, vitamina A, fibre și fier, prunele se află pe primul loc în topul laxativelor naturale. Stimulează și producerea de bacterii, care sunt benefice pentru intestine, ajutând la curățarea colonului.

Oțet din cidru de mere neprocesat

Este de folos în reglarea tranzitului intestinal și în detoxificarea corpului. Conține pectine, potasiu, acid malic, acid acetic, calciu și alți compuși benefici. Vă recomandăm să folosiți oțetul din cidru de mere organic, care și-a păstrat nutrienții datorită faptului că nu a fost procesat.

Mirodenii

Ghimbirul, șofranul și piperul cayenne ușurează digestia, acționând ca niște laxative puternice. Ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai, contribuind la reglarea funcției digestive. Șofranul ajută la detoxificarea ficatului, anulând efectul aditivilor cancerigeni, în timp ce piperul cayenne stimulează formarea sucurilor gastrice și a enzimelor digestive.

Citrice

Portocalele, dar și lămâile și grefele sunt detoxifianți puternici, ajutându-vă să vă „curățați” organismul. Vitamina C prezentă în aceste fructe transformă toxinele în materii solubile ușor de procesat de ficat. O singură portocală asigură 15% din necesarul zilnic de fibre.   

Morcovi

La fel ca și merele, morcovii conțin multe pectine și fibre foarte utile în tranzitul intestinal. Stimulează contracțiile intestinale și sunt de ajutor în detoxifierea organismului.

Ceapă

Conține un antioxidant numit cuercetină, care are un efect puternic de eliminarea a reziduurilor din organism. Ceapa este de asemenea bogată în acid folic, vitaminele E și C, potasiu și fibre. 

Usturoi

Chiar și o doză mică din această minune a naturii conține seleniu și alicină, care au efecte puternice în curățarea ficatului și în eliminarea toxinelor din corp. Adăugați puțin usturoi crud la mesele dumneavostră pentru a vă proteja de cancerul de stomac.  

Broccoli și conopidă

Ambele legume măresc nivelul glucozinalatului din organism, ceea ce duce la producerea mai multor enzime, de folos în eliminarea toxinelor. Ușurează golirea intestinelor. În același grup al legumelor care reglează tranzitul intestinal poate fi inclusă și varza.  

Roșii

Sunt laxative excelente, bogate în vitaminele A, C și K. Oferă 10% din necesarul zilnic de fibre al organismului. Conțin de asemenea lipozen, un antioxidant care vă protejează împotriva cancerului de colon. 

Uleiuri bogate în omega-3

Acizii grași omega-3 sunt prezenți în uleiurile de in, avocado ori cânepă. Elimină toxinele, lubrifiază pereții intestinali și ușurează funcția intestinelor. 

Legume cu frunze verzi

În această categorie pot fi incluse spanacul, cicoarea, rucola etc. Sunt laxative naturale foarte bune grație conținutului bogat în fibre, magneziu, acid folic, calciu și vitaminele C și K, care ușurează digestia. Măresc secreția de bilă, ceea ce are ca efect îndepărtarea substanțelor reziduale din sânge și organe. 

Ulei de cocos

Îmbunătățește digestia și funcția intestinelor și ușurează disconfortul creat de hemoroizi prin reducerea inflamației și repararea țesuturilor afectate. Folosiți ulei extra virgin, care este neprocesat. 

Avocado

Avocado este bogat în nutrienți precum potasiu, acid folic și vitamina K. Consumarea unui singur avocado pe zi vă oferă 30% din necesarul de fibre al organismului. În plus, avocado este și o sursă bună de magneziu și luteină, care vă ajută să asimilați mai bine nutrienții din alte alimente. 

Semințe

Introduceți semințele crude în dieta dumneavoastră și vă veți îmbunătăți simțitor digestia. Semințele de chia, dovleac ori floarea soarelui conțin fibre, zinc, proteine și vitamina E. Aceleași beneficii le oferă și nucile, migdalele și semințele de pin.

 

 
Categorii