Flori si gradina

Cele mai eficiente sfaturi pentru a avea grijă de plantele de interior

 

Cele mai eficiente sfaturi pentru a avea grijă de plantele de interior

 

Uneori, a avea grijă de plantele dvs. din casă poate deveni o problemă. S-ar putea chiar să vă streseze, dar hei, nu lăsați să vă descurajeze. Acest studiu arată cum plantele de interior pot fi benefice pentru sănătatea dvs., nu numai pentru că acestea curăță aerul pe care îl respirați în fiecare zi acasă, ci și pentru că vă fac fericiți. Așa că acum, când totul este pe masă, și sunteți pregătit să aveți grijă de aceste plante, aruncați o privire la aceste sfaturi.

 Bright Side a cerut cititorilor săi să le împărtășească cele mai eficiente sfaturi în ceea ce privește grija plantelor din interiorul casei, astfel încât să putem redacta următorul articol. Avem o multitudine de recomandări și sfaturi care să vă ajute plantele să fie frumoase și sănătoase pe o perioadă cât mai îndelungată.

TOTUL despre plante de apartament: cu flori, verzi, nepretentioase |  Fabrica de Profile

Iată câteva dintre sfaturile pe care le-au împărtășit utilizatorii noștri:

Le cânt și le vorbesc. Nu știu dacă funcționează, dar arată întotdeauna bine. În plus, ud plantele o dată pe săptămână și folosesc îngrășăminte la fiecare 6 luni sau cam așa ceva.

Trebuie să aibă suficientă lumină și ventilație, cel puțin 1 sau 2 ore, pe zi. Dacă vorbim despre o plantă suculentă, strălucirea soarelui ar trebui să fie mai mult decât suficientă. În lunile reci, este mai bine să le udăm mai puțin, deoarece acest tip de plante oricum nu are nevoie de multă apă.

Dacă doriți să scăpați de viermii care apar în pământul plantelor dvs., puteți fierbe niște apă cu un pic de detergent (genul pe care îl folosiți pentru a vă spăla hainele). Când s-a dizolvat, lăsați-l să se răcească, strecurați amestecul și folosiți un stropitor pentru a-l pulveriza în jurul copacului. Săpunul nu vă va răni planta.

Adăugați coji de nuci în sol și apă o dată pe săptămână în timpul verii și la fiecare altă săptămână în timpul iernii. Scoate-ți plantele afara în perioada ploioasă, deoarece picăturile de ploaie le fac frumoase. Folosiți coji de portocale pentru a curăța frunzele și dacă furnicile sau alte insecte devin o problemă, împrăștiați niște pudră de scorțișoară. Și, desigur, nu uitați să le oferiți toată dragostea voastră.

Puteți presara o doză mică de oțet dizolvat în apă pentru a trata frunzele care prezintă puncte albe.

Plante precum cele suculente trebuie udate nu mai mult de două ori pe lună; adică la fiecare 2 săptămâni. De asemenea, acestea nu ar trebui să fie expuse la lumina directă a soarelui.

Economisiți apa rămasă atunci când spălați orezul pentru a-l folosi pentru udarea plantelor. Câmpurile de orez sunt adesea presărate cu vitamine pentru a ajuta orezul să crească mai bine, iar acestea, la rândul lor, pot fi folosite pentru plantele tale acasă.

De 3 ori pe săptămână, amestecă un pic de zahăr în apa pe care o folosești pentru udarea plantelor. Asta le face foarte fericite. 

Când a venit momentul să-ți resădești planta, există 3 tipuri de sol pe care le poți folosi: umed, pe jumătate umed și uscat. Încercați să completați amestecul cu roci mici.

Puteți adăuga întotdeauna coji de ouă și apă în sol. Este bine să o faci de două ori pe săptămână. În timpul iernii, plantele au nevoie de mai puțină apă. Să le privești și să le dai dragoste.

Folosiți resturile de cafea (dacă faceți cafea proaspăt măcinată) și apa rămasă din gătitul legumelor pentru a le uda.

Atunci când o plantă suferă de deshidratare severă, ea poate fi pusă într-o găleată plină cu apă până când vasul nu mai scoate bulele de aer la suprafață. Apoi trebuie lăsată să se odihnească la locul său obișnuit. Se va îmbunătăți și veți obține din nou o plantă luminoasă în cel mai scurt timp.

Pentru a-ți face plantele să strălucească ca să-i infuzezi frunzelor viață, asigură-te că le cureți cu coji de banană sau avocado, folosind întotdeauna partea vâscoasă.

Secretul meu este să evitați să aveți plante dacă nu aveți un loc în care aerul poate curge cu ușurință.

Aveți alte sfaturi pe care considerați că ar trebui să le adăugăm pe listă? Nu ezitați să împărtășiți cunoștințele cu noi și cu restul cititorilor în secțiunea de comentarii.

plante de camera | DivaHair.ro




Categorii