Inedit

Cele mai frumoase scrisori de dragoste din lume

 

 

 

 

Toata istoria si mitologia umanitatii contine povesti de dragoste induiosatoare, semn ca marii eroi si marile eroine nu puteau ramane indiferente in fata acestui sentiment. Lancelot si Guinevere, Tristan si Isolda, Siegfried si Crimhilda sunt doar cateva dintre numele inconjurate de legende, nume care au ajuns nemuritoare tocmai datorita iubirii care i-a legat. Desi poate astazi e greu de crezut insa, astfel de iubiri pot fi traite de fiecare dintre noi si dovada stau scrisorile de dragoste trimise de protagonisiti. Potrivit I100.independent.uk, acestea sunt cele mai frumoase scrisori de dragoste din lume.

1. Johnny Cash catre sotia sa, June Carter Cash, 1994, la aniversarea celor 65 de ani ai lui June.

La multi ani, Printesa

Am imbatranit si ne-am obisnuit unul cu altul. Gandim la fel. Ne citim gandurile. Stim ce isi doreste celalalt, fara sa ceara. Uneori ne enervam unul pe celalalt. Alteori nu ne apreciem suficient. Dar din cand in cand, ca astazi, stau si ma gandesc si imi dau seama cat de norocos sunt pentru ca mi-am impartit viata cu cea mai minunata femeie pe care am intalnit-o vreodata. Ma fascinezi si ma inspiri. Ma faci sa devin mai bun. Esti ceea ce am dorit intotdeauna si motivul meu de a trai. Te iubesc atat de mult!

Loading...

2. Winston Churchil catre sotia sa, Clementine , 1935

Timpul trece repede insa nu este minunat sa vezi cat de mareata si pretioasa este iubirea noastra, pe care am pazit-o impreuna printre furtunile si supararile unor ani atat de plini si, pentru milioane de oameni, atat de teribili si tragici?

3. John Keats catre Fanny Brawne, vecina lui in 1819

Dragostea mea m-a facut egoist. Nu pot exista fara tine – pot uita de toate, mai putin de momentul in care te pot vedea. Viata mea se opreste aici. Nu pot vedea mai departe. M-ai absorbit. Acum, in acest moment, ma simt de parca m-as dizolva – Ar trebui sa imi fie groaza sa traiesc fara speranta de a te revedea. Imi este groaza sa ma separ de tine.

5. Napoleon Bonaparte catre Josephine de Beauharnais, 1796

Farmecele unicei si incomparabilei Josephine invapaiaza in permananta o flacara arzatoare si stralucitoare in inima mea.

6. Richard Burton catre Elizabeth Taylor, 1964

Desigur ca tu nu realizezi, E.B, cat de fascinant de frumoasa ai fost intotdeauna si cum, in mod straniu, ai capatat un sporit si special si periculos farmec.

7. Regele Henry al VIII-lea catre Anne Boleyn, 1527

Ma rog de tine sa imi spui ce intentii ai cu dragostea care ne uneste. Nevoia ma impinge sa obtin acest raspuns, pentru ca de un an de zile, cumplita sageata a dragostei ma raneste si nu stiu inca daca imi vei darui afectiunea ta sau voi fi refuzat.

8. Beethoven catre iubita sa, o femeie misterioasa a carei identitate nu a fost stabilita niciodata,

Dragostea porunceste sa i se daruiasca totul, si pe buna dreptate. Asa simt cand ma gandesc la tine, asa iti dicteaza si tie cugetul cand te gandesti la mine.

9. Gerald Ford catre Betty Ford, 1974, dupa ce au primit vestea ca Betty avea cancer la san

Nu exista cuvinte scrise care sa spuna cat de adanca, atat de adanca este dragostea noastra. Noi, tata si copii, stim cat de minunata esti, si vom incerca sa fim la fel de puternici ca tine.

10. Jimi Hendrix, data si destinatare necunoscute

Fericirea se afla in tine asa ca descatuseaza-ti inima de lanturile grele si da-ti voie sa te inalti, intocmai ca floarea dulce care esti. Eu stiu raspunsul. Desfa aripile si elibereaza-te.

 

 

Imagini pentru scrisoare de dragoste

 

Sursa: Revista Nunta
Categorii