Remedii naturiste

Cele mai interesante leacuri babesti… pentru dureri de urechi, pentru infecţii urinare… Pe cât de ciudate, pe atât de eficiente!

 

 

 

 

Din curiozitate şi de dragul experimentului, am întocmit o listă cu cele mai cunoscute leacuri din popor şi le-am testat eficienţa. În continuare îţi prezint câteva leacuri băbeşti care chiar funcţionează! Unele sunt chiar ciudate, dar cert este că lucrează uluitor de bine.


Iată selecţia mea:

Urzică pentru regenerarea părului

Ştiu că era foarte popular într-o vreme şamponul cu extract de urzică, dar niciodată nu l-am încercat, şi rău am făcut! Am prieteni care susţin că au reuşit să stopeze, sau măcar să întârzie căderea părului folosind loţiuni naturale cu extracte din această plantă. Mai mult, bunica mi-a spus că este chiar mai indicat să bei infuzii de urzici decât să le aplici la rădăcina părului. Analizând puţin compoziţia chimică a urzicii, efectele regenerante sunt perfect justificate – frunzele acestei plante conţin cantităţi mari de proteine, calciu, fosfor, fier, magneziu, beta-caroten, dar şi de vitaminele A, C, D şi tot complexul B. Toţi aceşti nutrienţi sunt esenţiali pentru întărirea firului de păr şi stimularea creşterii părului. Părul este alcătuit în mare parte din aminoacizi, aşa că nu e de mirare că urzica ajută! Parcă încep să regret că refuzam ciorba de urzici atunci când eram mai tânăr şi bunica mă ademenea cu „mâncare sănătoasă”.

Prepararea infuziei pentru uz intern e foarte simplă: adaugă 4-6 frunze de urzică la un ibric plin cu apă clocotită, apoi acoperă vasul şi aşteaptă să se răcească înainte de a bea fiertura.

Loading...

Notă: Ai în vedere că frunzele de urzică au şi un conţinut ridicat de siliciu, mineral care poate fi dăunător în doze mari, aşa că nu exagera!

Lămâi pentru dureri de urechi

Aici lucrurile chiar devin ciudate… dar trucul funcţionează de minune! Înmoaie un beţişor din bumbac în zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, strecoară-l cu grijă în ureche, fără să-l împingi adânc, şi ţine-l aşa cam un minut. Zeama de lămâie echilibrează pH-ul urechii, încurajând vindecarea eventualelor infecţii, iar efectul ei astringent amorţeşte locul şi alină durerea.

Bicarbonat de sodiu pentru infecţii urinare

În privinţa acestui remediu nu am avut deloc dubii, dat fiind că sunt un mare susţinător al folosirii bicarbonatului de sodiu în scopuri terapeutice. Ca să prevină şi să se vindece de infecţii urinare, bunicii mei obişnuiau să bea (şi încă mai fac acest lucru) un pahar de apă cu un deget de bicarbonat dizolvat în ea. Bicarbonatul are efect alcalinizant, aşa că omoară o mare parte din bacteriile dăunătoare din organism, şi previne şi înmulţirea necontrolată a acestora.

Ca de obicei, recomand totuşi puţină prudenţă! Dacă infecţiile urinare sunt dureroase şi nu cedează prin această metodă, adresează-te unui medic specialist pentru a primi un tratament medicamentos adecvat.

Dragilor, deşi sunt foarte circumspect de obicei când vine vorba de „leacuri băbeşti”, vă mărturisesc deschis că remediile pe care vi le-am prezentat aici mi-au câştigat încrederea. Nu degeaba se spune că „cine n-are bătrâni, să-şi cumpere!” Iată încă o dovadă că bunicii şi părinţii noştri, oricât i-am considera noi de învechiţi, sunt mai înţelepţi decât s-ar crede…

 

Sursa: Secretele.com
Categorii