Remedii naturiste

Scapa de ciuperca piciorului cu tratamente naturiste. O reteta ieftina, eficienta si usor de preparat

 

 

 

 

Ciuperca piciorului debutează cu mâncărimi sau iritaţii ale pielii. Boala se poate agrava, pot apărea fisuri sau crăpături ale pielii care pot duce la infecţii bacteriene, mult mai grave.

Micoza piciorului este foarte contagioasă, se poate extinde în alte părţi ale corpului sau la unghii şi are un risc mare de recidivă, de aceea prevenirea și igiena sunt foarte importate în combaterea acestei afecțiuni.

Fiind vorba de un agent patogen extrem de rezistent, medicul este în măsură să prescrie tratamentele, însă şi tradiţia naturistă are soluţiile ei, care adesea dau rezultate, fără a avea contraindicaţii.

Loading...

Iată câteva exemple în acest sens:

Acid boric.

Seara, după spălarea piciorului, se aplică praf de acid boric pe pielea umedă şi se încalţă o şosetă compactă, care rămâne pe picior peste noapte.

Bicarbonat de sodiu.

Extrem de util pentru vindecarea ciupercilor la picior, bicarbonatul de sodiu se diluează cu apă şi se aplică pe locul afectat timp de 15-20 minute, după care se clăteşte cu apă caldă, fără a se şterge. După ce s-a uscat, piciorul se pudrează cu talc. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează mirosul neplăcut şi este un regulator al pH-ului.

Oțet de mere.

Având proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale, acest oţet are o aciditate ușoară și împiedică răspândirea ciupercilor, ucigând totodată bacteria. Se amestecă părți egale de oțet de mere și apă şi se țin degetele înmuiate în soluție timp de 30 de minute, după care se lasă piciorul să se usuce. Tratamentul trebuie repetat zilnic, timp de câteva săptămâni. Soluţia calmează iritaţia şi mâncărimile şi ajută la eliminarea mirosului neplăcut.

Usturoi.

Antibiotic natural, antimicotic şi antiparazitar, usturoiul este folosit cu succes în tratarea acestei afecţiuni. Se formează o pastă de usturoi, care se amestecă cu ulei de măsline şi se aplică pe zona afectată. Se acoperă apoi piciorul cu un ciorap curat.

 

O reteta foarte ieftina, eficienta si usor de preparat!

 

Ingrediente :

– 3 lingurite de grasime de porc (untura)

– 3 catei de usturoi

– 2 lingurite de otet de mere

– 1 lingurita de apa  –

O jumatate de lingurita de scortisoara

 

Mod de preparare:

1. Curatati si pisati usturoiul. Puneti-l intr-un castron peste care adaugati apa si otetul de mere.. Amestecati bine continutul.

2. Pregatiti un alt castron mic in care trebuie sa puneti grasimea de porc. Adaugati peste grasime scortisoara si amestecati pana cand se omogenizeaza.  Combinati cele doua castroane pana cand veti obtine un amestec omogen.  Cand aveti un amestec omogen, „crema” este gata.

  Mod de utilizare:

Aplicati aceasta crema de 2 ori pe zi pe zona afectata si lasati sa actioneze cat mai mult posibil. Cel mai indicat ar fi sa aplicati seara inainte de culcare. Veti vedea ca in scurt timp mancarimea se va reduce drastic iar zona se va calma in 2- 3 zile. Dupa 14 zile de tratament ciuperca va fi eliminata complet.

 

Sursa: NaturpediaUniversul lui “BUNELU”
Categorii