Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cele mai interesante traditii si obiceiuri de Craciun. Alternative superbe pentru bradul de Craciun pe care trebuie sa le incerci

 

 

 

 

Craciunul este cea mai iubita sarbatoare din Romania. Asteptam cu sufletul la gura aceasta sarbatoare a iernii atat noi, cat si copiii. Craciunul se sarbatoreste in toata lumea, insa bineinteles ca fiecare tara are obiceiurile si tradiitile ei. In articolul de astazi, va povestim despre obiceiurile si traditiile pe care tara noastra draga le are.

Ce spun legendele vechi?

Se spune ca in ziua de Craciun, acum foarte mult timp, ciobanii coborau tocmai din varful muntilor imbracati cu piei de oi. Ciobanii aduceau cu ei si crengi de vasc pe care le foloseau pentru a vindeca bolile atat a oamenilor, cat si a animalelor. Vascul a ramas foarte renumit si in ziua de astazi.

Legenda luminilor de Craciun

In fiecare Craciun folosim luminile pentru a ne lumina bradul de Craciun, dar folosim instalatiile si pentru a lumina casele, curtile si pomii din curte. Dar de unde vine aceasta traditie? Ei bine, Craciunul a fost mereu asociat cu focul si cu lumina. Oamenii foloseau curtile si casele pentru ca Zeul Soare sa vina si sa isi incarce bateriile. De atunci, lumina a ramas celebra ca si reprezentanta a Craciunului.

Loading...

Traditii din Maramures

De Craciun, in Maramures si nu numai, nu se da cu matura, nu se spala rufele si nu se da nimic cu imprumut. Bineinteles ca aceasta sarbatoare este respectata in toate colturile tarii si nicaieri nu se face treaba in gospodarie in ziua de Craciun. In Maramures insa, pe langa aceste traditii, cei care au animale si pasari pe langa curte au grija sa le dea mancare din belsug si sa se asigure ca animalele primesc si o bucata de aluat dospit. Acest lucru ii fereste pe oameni in anul care vine de boli, spune traditia.

Traditii si curiozitati din Moldova

Pe langa impodobitul bradului, in Moldova se decoreaza casele si cu busuioc, cu maghiran si cu bumbisor. Toate acestea poarta noroc gospodariilor.

Mini-brazi simpatici pentru un Craciun de vis

In orice colt din tara se impodobeste bradul, acest lucru este sigur! Pe langa frumoasele obiceiuri si traditii prezentate mai sus, venim cu o serie de proiecte de mini-brazi frumosi, care sa va faca gospodaria mai frumoasa. Daca nu aveti spatiu pentru bradul traditional de Craciun, va invitam sa aruncati o privire peste articolul de mai jos si sa va inspirati si voi pentru a realiza o astfel de decoratiune.

Cu totii astepteam sa vina ziua de Craciun pentru a impodobi bradul, impreuna cu cei dragi. Dar daca v-am spune ca exista si o multime de alte metode diferite pentru ca voi sa realizati un brad de Craciun in casa voastra? Ei bine, exista!

Nu trebuie decat sa va puneti imaginatia la incercare. Puteti folosi aceste idei pentru camerele in care nu aveti loc sa puneti un brad sau pur si simplu daca anul acesta v-ati gandit sa faceti ceva diferit, iesit din comun.

Cele mai frumoase alternative pentru un brad de Craciun diferit, dar superb.

 

idei practiceidei practice

idei practice

idei practice

idei practice

 

Sursa: Ideipentrucasa.ro

 
Categorii