Clatite si Gogosi

Cele mai pufoase gogoși pe care le-am mâncat vreodată! Gogoși umplute cu cremă de lapte!

 

 

 

 

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat

4 Cești Făină
3 linguri Zahăr
30 ml Unt topit
2 bucăți Gălbenușe de ou
1 priză Sare
7 g Drojdie uscată
1 pahar Lapte călduț

Ingrediente pentru cremă

400 ml Lapte
3 linguri Amidon
4 bucăți Gălbenușuri de ou
1 pachet Lapte condensat
1 linguriță Esență de vanilie

Mod de preparare:

  1. Într-un bol amestecați făina cu drojdia uscată, zahărul și sarea. Separat în alt bol amestecați ouăle cu untul topit și laptele cald. Adăugați amestecul de lapte peste amestecul de făină li amestecați ușor, apoi frământați cu mâinile un aluat moale, de consistență medie — nici prea moale, nici prea densă.Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la odihnit timp de 40 de minute, până își va dubla volumul.
  2. Între timp preparați crema: într-un bol amestecați 50 ml de lapte cu amidonul, apoi adăugați gălbenușurile și amestecați cu telul. Într-o cratiță pe foc mediu puneți restul 350 ml de lapte, laptele condensat, amestecul de amidon cu lapte. Gătiți până se îngroașă (aproximativ 5 minute), amestecând continuu. Luați de pe foc și adăugați esența de vanilie. Amestecați și lăsați crema la răcit.
  3. Apoi împărțiți aluatul în două bucăți și întindeți bucata de aluat într-o foaie cu grosimea de 1-2 cm și decupați cerculețe de dimensiune medie din el, folosind un pahar cu (diametrul 8 cm).
  4. Lăsați viitoarele gogoși să se odihnească 20-30 de minute, până își vor dubla volumul. Turnați mult ulei de floarea-soarelui într-o crăticioară cu fund gros. Încingeți-l bine pe foc moderat. Verificați dacă este suficient de încins cu ajutorul unei bucățele de aluat: dacă uleiul va sfârâi și vor apărea bule în jurul aluatului scufundat în el, puteți începe prăjirea gogoșilor.
  5. Prăjiți câte 3-4 gogoși deodată. Luați în considerare faptul că ele vor crește mult în timpul prelucrării termice. Prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se vor acoperi cu crustă rumenă. Transferați gogoșile prăjite pe prosoape de hârtie.
  6. Faceți câte o crestătură în mijlocul gogoașelor (pe partea laterală) cu un cuțit ascuțit și introduceți crema de lapte cu ajutorul unui sac de patiserie. Din acest aluat puteți prepara cira 30-40 de gogoși.
  7. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros
Categorii