Încercați un preparat de toamnă delicios și de mare efect: Gogoșari umpluți cu varză și bacon afumat!
Ingrediente:
2 kg varză albă
6 gogoșari mari
4-5 roșii
2 cepe
1 morcov
1 căpățână de usturoi
sare
piper
foi de dafin
mărar verde
200 ml ulei
zeama de la o lămaie
6 felii de bacon afumat
Mod de preparare:
Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare, zeamă de lămâie și puțin piper măcinat. Se lasă la odihnit 10- 15 minute.
Ceapa curățată se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă morcovul curățat și dat pe răzătoarea mare.
Când ceapa devine translucidă se adaugă varza și se lasă la foc mediu aproximativ 30 de minute, asezonată cu piper și foi de dafin.
Gogoșarii îi spălăm bine și tăiem cu un cuțit ascuțit capacelele din jurul cozii.
Scoatem cotoarele și razuim cu o linguriță interiorul de nervuri și semințe.
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei