Retete de Mancaruri

Ceva altfel ca sa-ti surprinzi familia. Gogoșari umpluți cu varză și bacon afumat, preparați la cuptor

 

 

 

 

Încercați un preparat de toamnă delicios și de mare efect: Gogoșari umpluți cu varză și bacon afumat!

 

Ingrediente:

2 kg varză albă

6 gogoșari mari

Loading...

4-5 roșii

2 cepe

1 morcov

1 căpățână de usturoi

sare

piper

foi de dafin

mărar verde

200 ml ulei

zeama de la o lămaie

6 felii de bacon afumat

 

Mod de preparare:

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare, zeamă de lămâie și puțin piper măcinat. Se lasă la odihnit 10- 15 minute.

Ceapa curățată se toacă solzișori și se călește în ulei, apoi se adaugă morcovul curățat și dat pe răzătoarea mare.

Când ceapa devine translucidă se adaugă varza și se lasă la foc mediu aproximativ 30 de minute, asezonată cu piper și foi de dafin.

Gogoșarii îi spălăm bine și tăiem cu un cuțit ascuțit capacelele din jurul cozii.

Scoatem cotoarele și razuim cu o linguriță interiorul de nervuri și semințe.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei




Categorii