
Vă prezentăm o rețetă de chec apetisant.
Chiar dacă e cea mai simplă rețetă, ce se prepară într-un timp record, obțineți un desert fascinant!
Dintr-o cantitate minimă de ingrediente veți pregăti un deliciu aromat, ce va fi pe placul tuturor.
Alintați-vă apropiații cu un desert pe măsură.
Ingrediente:
| 250 ml | Chefir/lapte batut/iaurt |
| 200 g | Zahăr |
| 100 g | Stafide |
| 70 ml | Unt topit |
| 50 ml | Apă fierbinte |
| 2 bucăți | Ouă |
| 8 g | Praf de copt |
| 1 plic | Zahăr vanilat |
| 10 g | Unt |
| 20 g | Zahăr pudră |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați chefirul cu praful de copt și lăsați pentru 10 minute, să intre în reacție.
- Puneți la înmuiat stafidele în apă fierbinte și le lăsați pentru 10 minute.
- Între timp bateți bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până devin pufoase, apoi adăugați chefir cu praful de copt și amestecați bine cu un tel.
- Adăugați făina cernută și amestecați ușor.
- Adăugați stafidele scurse bine de apă , amestecați și la final adăugați untul topit. Amestecați ușor cu mișcări lente.
- Turnați compoziția într-o formă de copt de silicon cu diametrul (20 cm), unsă cu unt și coaceți la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de minute.
- Decorați checul cu zahăr pudră și-l savurați cu plăcere!
Pofta buna!













