Checuri

Checul cu cirese este un desert pufos si savuros

 

 

Checul cu cirese este un desert pufos si savuros

 

 

Checul cu cirese este un desert pufos si savuros . Reteta este fara praf de copt, se pregateste usor si cu siguranta o vei repeta!

Ingrediente:

6 oua,

240 gr zahar,

100 gr unt 82% grasime,

300 gr faina,

1 praf sare,

650 gr cirese fara sambure,

1 plic zahar vanilat,

20 gr zahar pudra.

Timp preparare

1 ora si 10 minute

 

Mod de preparare:

Ciresele se pun intr-o strecuratoare pana pregatim checul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa, ca la bezea , iar zaharul s-a dizolvat complet.

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si  untul topit ( usor caldut) timp de 1 minut.

Amestecam cele doua compozitii.

Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

In tava tapetata cu hartie de copt adaugam un prim  strat de compozitie si cirese.

Adaugam alternativ un strat de compozitie, un strat de cirese  , ultimul strat fiind de compozitie.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 C si se lasa la copt pentru 50 minute . Se face proba cu scobitoarea.

Checul cu cirese sa lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin si apoi se poate felia.

 

Pofta buna!

 Sursa




Categorii