Sfaturi utile

Cinci minuni se vor întâmpla dacă în fiecare zi veți lua această poziție simplă, fără a depune efort!

 

 

 

 

Această regulă de aur trebuie să devină o obșnuință. Seara, la finalul unei zile istovitoare, trebuie să vă culcați în fața unui perete, să vă ridicați picioarele și să le mențineți în această poziție timp de 10-15 minute. Nu e nevoie de accesorii suplimentare, doar picioarele dumneavostră și un perete. Este binevenit să faceți aceasta zilnic.

Un pic mai jos veți vedea un filmuleț video în care se demonstrează cum să luați corect poziția unei lumânări îndoite. Exercițiul este unul foarte ușor, accesibil oricui, indiferent de vârsta pe care o aveți! Eu fac acest exercițiu de câteva luni și vă voi povesti un pic despre rezultatul pe care îl oferă acest truc.

Eu sunt predispusă la a dezvolta edem, picioarele mele obosesc repede. Îmi este destul de dificil să găsesc o pereche de încălțăminte confortabilă din cauza monturilor la picioare. La serviciu întreaga zi o petrec în fața calculatorului iar seara mă simt complet epuizată: dacă nu aveți posibilitatea să mergeți la sală sau la o plimbare, organismul dumneavoastră vă va deveni străin din cauza timpului îndelungat petrecut în șezut, se simte o greutate în cap și o letargie teribilă.

 

 

 

Când am aflat despre acest exercițiu, desigur, mi-a apărut curiozitatea: cum e să nu faci nimic, doar să stai culcat lângă un perete și să te bucuri de procedura terapeutică pentru întregul organism? Nu-mi venea să cred. S-a dovedit că această poziție simplă are într-adevăr efecte magice.

Este suficient să stai în acestă poziție cel puțin 5 minute, ca după asta să te simți renăscut. Îți trece oboseala, ți se revigorează corpul, capul devine mai limpede. Datorită acestui exercițiu static, ai posibilitatea să faci seara încă o mulțime de lucruri deoarece simți o ușurare în picioare.

De ce este atât de util să ridici picioarele pe perete? În timpul zilei corpul nostru se află în mod constant în poziție verticală, iar cea mai dăunătoare poziție este să stai așezat. Datorită acestei posturi accesibile, corpul va lua o poziție opusă celei obișnuite.

Avantajele acestei poziții inversate foarte simplu de efectuat sunt mari: corpul își revine repede, se relaxează, solicitarea coloanei vertebrale se reduce considerabil, dispare “greutatea în picioare”, se îmbunătățește fluxul sanguin, într-un fel faci antrenament în timp ce stai culcat, deoarece inima trebuie să lucreze mai intens ca să pompeze sângele sus în picioare.

Prevenirea varicelor

Priviți cum se face corect acest exercițiu simplu. De asemenea, atrageți atenția la felul în care vă puteți întinde ușor mușchii picioarelor aflându-vă lângă perete. Este simplu și util!

 

 

Această poziție poate fi numită cea mai puternică măsură de prevenție a varicelor. În timp ce stați în această poziție se îmbunătățește drenajul, se reduce inflamația de la nivelul picioarelor și dispare oboseala. Mai mult, ea ușurează suferința celor care știu deja ce necaz îți aduc bolile de vene.

Cum să luați corect poziția lumânării îndoite

1. Se consideră că atunci când omul stă în picioare, el îmbătrânește, iar în poziția inversată, toate procesele corpului revin și astfel el întinerește.

2. Întindeți-vă pe podea, coapsele trebuie să fie la o distanță de circa 30 cm de la perete. Îndoiți genunchii, lipiți-vă tălpile de perete. Aveți grijă la coapse: acestea trebuie să fie în unghi drept față de perete.

3. Îndreptați picioarele, rezemați-le de perete pe toată lungimea lor, țineți genunchii drepți și relaxați-vă picioarele. Cine ar fi crezut că este atât de simplu să previi apariția varicelor.

4. Așezați sub cap o pernă, trebuie să vă simțiți confortabil. Închideți ochii și respirați adânc. Puneți palma drapta pe abdomen, iar stânga – pe inimă.

5. Urmăriți respirația. Inspirația se face pe durata a doi timpi, iar expirația pe durata a patru timpi. Încercați să vă relaxați totodată ascultându-vă respirația.

Acest element este deosebit de important pentru cei care deseori se confruntă cu stresul la locul de muncă, se simt neliniștiți sau au insomnie. O respirație calmă în poziție inversată este capabilă să vindece sistemul nervos și să ofere o stare de echilibru.

Stați în această poziție timp de 10-15 minute. Depărtați-vă cu grijă picioarele de perete, întindeți-vă puțin, întoarceți-vă pe partea dreaptă și ridicați-vă de la podea.

6. Această poziție îmbunătățește memoria deoarece crește alimentarea creierului cu sânge. Are loc, de asemenea, o stimulare a glandei tiroide și a altor glande endocrine, deoarece acestea sunt spălate cu sânge proaspăt. După cum am menționat deja, aceasta este cea mai bună modalitate de prevenire a varicelor. Odată cu executarea regulată a acestei poziții, încetinește procesul de îmbătrânire, se netezesc ridurile și se îmbunătățește aspectul pielii. De asemenea, se îmbunătățește considerabil procesul digestiv!

Poziția lumânării îndoite este cu adevărat una benefică. Corpul este complet relaxat și senzațiile sunt extrem de plăcute. Suntem siguri că vom avea parte de reacții pozitive din partea dumneavoastră imediat ce veți încerca să faceți acest exercițiu măcar o dată! Sănătate și voie bună.

 

Sursa: Virale.ro
Categorii