Sfaturi utile

Oamenii de stiinta au confirmat: Cainii pot simti persoanele rele

 

 

 

 

Cateodata este dificil sa alegi intre o pisica si un caine. Cainele are nevoie de mai multa atentie, in timp ce pisicile sunt mai autonome.

Cu toate acestea, daca doriti sa aveti o relatie de prietenie cu animalul de companie, un caine este alegerea potrivita.

Cainii sunt mult mai sensibili decat pisicile cand vine vorba de emotiile umane.

Exista o multime de dovezi care atesta faptul ca aceste animale pot simti starea de spirit a stapanului. O multime de caini au ajutat persoane cu probleme psihice.

Acum, un nou studiu confirma faptul ca aceste animalute pot face diferenta intre persoanele bune si cele rele. Acestia s-au dovedit a fi adevarati politisti, pot dezvalui o persoana care nu este tocmai de incredere.

Stim ca de-a lungul timpului, cainii au inteles limbajul uman. Daca proprietarul unui caine indica locul unde cineva a lasat o minge, un bat sau mancare, cainele va merge acolo si va explora acel loc.

In studiul condus de omul de stiinta Akiko Takaoka de la Universitatea Kyoto din Japonia, 34 de caini au fost prezentati cu trei runde de indicare.

Scopul acestui studiu a fost acela de a afla daca aceste animale pot avea sau nu incredere intr- o persoana care le minte.

Cainii ar putea folosi experienta lor anterioara pentru a intelege daca cineva a fost necinstit. In experiment, proprietarii trebuiau sa indica o cutie de mancare.

Apoi, animalul a alergat la el. In prima runda, participantii au aratat cu exacitate unde a fost ascunsa mancarea. Dar in urmatoarea runda, au aratat un recipient gol. S-a dovedit ca acesti cainii ar merge oriunde proprietarul le-ar arata.

Asta inseamna ca aceste animale inteleg gesturile oamenilor. Daca semnalele erau contradictorii, cainele se simtea stanjenit si stresat. Urmatoarea miscare a oamenilor de stiinta va fi examinarea lupilor. Aceste animale sunt strans legate de caini.

O alta cercetare a demonstrat ca si cainii pot controla modul in care alte persoane comunica cu proprietarii lor.

Cainii inteleg cu siguranta comunicare dintre proprietari si straini.

Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca aceste animale pot intelege gesturile si expresiile faciale.

Cainii sunt mai destepti decat credem noi. Oamenii nu pot induce in eroare cainii.

 

Sursa: Virale.ro
Categorii