Ciorbe, supe si borsuri

Ciorba de fasole in paine

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru painici

• 500 gr faina
• 300 ml apa
• 20 ml ulei
• sare
• 10 gr drojdie

Pentru fasole:

• fasole uscata;
• carnati de casa
• sos de rosii
• 2 cepe verzi
• sare
• piper
• foi de dafin
• o lingura de faina
• marar
• patrunjel

 

Mod de preparare:

Pregatim aluatul de paine astfel:
Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul.
Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora.
Aluatul il impartim in 4 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.
Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min.
Le lasam sa se racoreasca apoi le taiem capacul, le scobim si le umplem cu fasole cu carnati pe care o pregatim astfel:
Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore.
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa.
Se repeta operatiunea de vreo 2-3 ori, iar in ultima apa punem cateva foi de dafin si lasam pana fierbe bine si scade apa.
Intre timp, separat, prajim putin carnatii, apoi punem ceapa peste, o calim usor, apoi adaugam sucul de rosii si faina, lasam sa fiarba cateva minute, dupa care punem rantasul format peste fasole.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper.
Asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.

Sfatul meu:

1. de preferat ar fi ca fasolea sa se lase la inmuiat de seara pana dimineata.
2. de fiecare data cand schimbam apa, aceasta trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea.
3. un alt tips pe care l-am aflat si eu de curand este sa fierbem fasolea 10 minute cu un varf de cutit bicarbonat de sodiu , se scurge , se limpezeste si apoi se continua prepararea, astfel nu va mai cadea greu la stomac ,se grabeste prepararea, pelita fasolei se inmoaie mai repede.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa:  AgathA Restaurant




Categorii