Credinta

Citește în fiecare Duminică, Rugăciunea Bunăstării în Familie

 

 

 

 

Credincioșii știu bine că Dumnezeu a lăsat ziua de duminică pentru odihnă și rugăciune. Iată că, pentru a aduce și atrage binele în mijlocul casei și familiei, este bine să citim în fiecare duminică o rugăciune specială. Se numește ”Rugăciunea Bunăstării în Familie”

Iată mai jos și textul rugăciunii:

”Stapane, Doamne, Dumnezeul nostru, care intru cele inalte locuiesti si spre cele smerite privesti, binecuvanteaza casa noastra si cu puterea Ta, intareste-ne pe noi, robii Tai (numele), cei ce locuim in ea.

Bine este, Doamne, ca si casa noastra sa ne fie ca o doua biserica, in care noi ne inchinam inaintea sfintelor icoane si ne rugam tie. Binecuvanteaza, Doamne, gaspodaria noastra si inmulteste in ea toate bunatatile, ca sa uitam de grijile si nevoile pamantesti si sa putem lucra mai cu osadrie pentru dobandirea vietii cele vesnice si pentru a ajunge in locasurile Tale cele sfinte.

Indeparteaza de la noi toate cursele vrajmasului celui pierzator de suflete, trimite pe ingerul Tau cel milostiv, ca sa ne pazeasca si sa ne fereasca de toata rautatea si sa ne povatuiasca spre lucrarea tuturos faptelor celor bune si spre implinirea sfintelor porunci.

Ca tie ti se cuvine a ne milui si a ne mantui, Dumnezeul nostru, si tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor,

Amin.”

 

Sursa
Categorii