Credinta

Citește sâmbăta, Rugăciunea Sfântului Mucenic Nicon pentru limpezirea minții și iertarea păcatelor

 

 

 

 

Conform rânduielii și tradiției respectate de Biserica Ortodoxă, fiecare sâmbătă este lăsată de Dumnezeu pentru pomenirea celor trecuți în neființă și totodată pentru rugăciune. În această sfântă zi de sâmbătă, 23 martie, este cinstit Sfântul Mucenic Nicon.

Iată mai jos rugăciunea Sfântului Nicon, care atrage binele în casele credincioșilor și le limpezește mințile. Se citește azi, 23 martie!

” Sfinte Nicon, roagă-te la Dumnezeu pentru noi, păcătoșii,

Fiindu-ţi cuprins sufletul de dragostea Patriei Cereşti şi poftind frumuseţile cele de acolo şi mărirea cea stătătoare, te-ai îndepărtat pe sine de patria cea de pe pământ şi de părinţi, Sfinte Nicon, pururea pomenite.

Mutându-te din loc în loc, ai fugit de lucrurile cele trecătoare, lepădând avuţia cea lumească, cu mutările de loc, nesuferind, fericite, pe nici unul din cei trupeşti să-ţi ocărască bunul neam al sufletului.

Înduplecă pe Mântuitorul şi Domnul pentru noi, cei ce scăpăm la acoperământul tău, Preacuvioase Părinte Nicon, ca unul ce eşti cu numele biruinţei şi stai înaintea lui Dumnezeu, să ne scape de toată răutatea şi supărarea vrăjmaşilor, să ne ierte greșelile noastre, să ne limpezească mințile și să ne ajute familiile, că doar El are puterea, și Lui înălțăm rugăciunile, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh,

Acum și pururea și-n vecii vecilor,

Amin!”

 

Sursă
Categorii

loading...
error: Content is protected !!