Credinta

Citiți această rugăciune și veți fi feriți de rele, necaz și boală!

 

 

 

 

Acesta a trăit în secolul al III-lea și era prieten cu preotul creștin Sapriciu. Diavolul a semănat ură între cei doi, încât, nu doreau să se mai întâlnească. După un timp, Nichifor și-a venit în fire și a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor a mers singur la el, și căzând la picioarele lui, i-a spus: „Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul”. Sapriciu nu i-a acordat iertare, iar Nichifor a plecat de la dânsul rușinat.

 Insa, Sapriciu nu l-a iertat. De aceea, Dumnezeu a luat darul Sau de la Sapriciu, si indata acesta s-a lepadat de El. Sapriciu a ales sa nu fie ucis, fagaduind ca va jertfi zeilor.

Vazand Sfantul Nichifor ca Sapriciu s-a lepadat de Hristos, a inceput sa strige catre calai: „Eu sunt crestin si cred in Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepadat! Deci, taiati-ma pe mine in locul lui”. Calaii n-au indraznit sa-l ucida fara voia ighemonului si toti se mirau ca de buna voie se ofera mortii, strigand: „Sunt crestin si zeilor vostri nu ma inchin si nu voi jertfi”.

In urma acestei marturisiri, Nichifor a fost taiat pentru Hristos in locul lui Sapriciu.

În fiecare an, pe data de 9 martie, întreaga creștinătate cinstește aducerea moaștelor Sfântului Nichifor, patriarhului Constantinopolului. Se spune că persoanele care citesc această rugăciune vor fi ferite tot anul de boli, farmece și tot răul.

În această zi nimeni nu are voie să critice

Pe lângă postul care trebuie ținut, în această zi, nici un credincios nu are voie să critice pe cineva și trebuie să se abțină de la gânduri rele.

Iată și rugăciunea:Imagini pentru sfântul mucenic nichifor

“Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nichifor, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Cu dumnezeiască putere ai zdrobit fălcile celor necredincioşi, biruindu-i pe ei cu cuvântul Tău cel întărit şi ai învăţat să cinstească dumnezeiasca icoană a Mântuitorului, arătătorule de cele sfinte. Cu iubire de înţelepciune ai încercat adâncul înţelepciunii şi cu împletiturile dogmelor tale, în chip vădit ai sugrumat pe cei ce se leapădă de chipul lui Hristos, vrednicule de minune.

Tămăduit-ai zdrobirea omenirii, Preacurată şi ai născut pe Făcătorul a toată lumea, Care ne-a ridicat pe noi, cei ce eram surpaţi prin căderea strămoşilor, Mireasă a lui Dumnezeu. Amin.”

 

Sursa: ziarulunire Secretele
Categorii