Clatite si Gogosi

Clătite cu cremă fiartă – un deliciu pentru oaspeți!

 

 

Clătite cu cremă fiartă – un deliciu pentru oaspeți!

 

Pentru a vă bucura familia dragă în zilele posomorâte cu ceva gustos, astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta celor mai gustoase clătite cu cremă fiartă. Desertul este o adevărată capodoperă! Pregătirea unui astfel de desert este simplă, în timp ce gustul nu poate fi transmis prin cuvinte. Acesta trebuie doar încercat! Clătitele sunt pur și simplu ideale pentru micul dejun, servite alături de o ceașcă de cafea. O dimineață dulce și plăcută vă va fi asigurată!

 

Ingrediente:

– 500 ml de lapte

– 200 g de făină cernută

– 2 ouă

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 1 priză de sare

– zahăr vanilat după gust

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 500 ml de lapte

– 3 linguri de făină cernută

– 2 ouă

– 70 g de unt la temperatura camerei

– 200 g de zahăr

– fulgi de cocos pentru decor (la dorință) 

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: combinați într-un bol adânc laptele cu făina cernută, ouăle și uleiul vegetal. Mixați ingredientele, apoi adăugați zahărul, praful de copt, zahărul vanilat și 1 priză de sare. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul. Lăsați aluatul timp de 30 de minute să se odihnească.

2. Prăjiți clătitele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Așezați clătitele într-un teanc, pe o farfurie.

3. Pregătiți crema: bateți într-un bol untul. Combinați într-un bol aparte ouăle cu zahărul și făina cernută. Amestecați, folosind mixerul.

4. Turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele, apoi turnați amestecul omogenizat cu ouă. Amestecând încontinuu, fierbeți până crema se va îngroșa. Opriți focul și lăsați crema să se răcească. Combinați crema rece cu untul și bateți ingredientele, până veți obține o compoziție pufoasă.

5. Luați o clătită, ungeți-o cu 0,5 lingură de cremă, apoi puneți pe marginea acesteia 2 linguri de cremă. Rulați clătita. Procedați similar cu clătitele și crema rămasă. Așezați desertul apetisant pe un platou și decorați-l cu fulgi de cocos. Serviți desertul alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță.

 

Poftă bună!
Categorii