Reteta cu poze, explicatie pas cu pas – Prajituri rapide si delicioase – Cele mai bune prajituri cu branza pe care le-am mancat vreodata
Ingredientele:
pentru aluat:
- 300 ml lapte
- O jumătate de linguriță de sare
- 2 oua
- 230-250 g de făină
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 linguri de ulei
Alte ingrediente:
- 140 g brânză rasă
- 2 linguri de seminte de susan
Din ingredientele enumerate mai sus se obtin 5 prajituri cu diametrul de 16-17 cm
Mod de preparare:
Puneți laptele, ouăle și sarea într-un bol și amestecați până se omogenizează. Adăugăm și uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați bine și asigurați-vă că nu există cocoloașe. Aluatul va fi de consistența chefirului.
![](https://www.iladies.ro/wp-content/uploads/2021/09/aluat-turte-e1631611513810.jpg)
Ungeți tigaia încălzită cu puțin ulei. Punem o a cincea parte din aluat în formă, cât să obținem o prăjitură de 5-6 mm grosime. Prăjiți prăjitura la foc mediu până începe să se întărească. Deasupra se presară semințe și brânză rasă.
![](https://www.iladies.ro/wp-content/uploads/2021/09/t-t-c-e1631611567233.jpg)
După ce se topește brânza, întoarceți tortul pe cealaltă parte și prăjiți până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
![](https://www.iladies.ro/wp-content/uploads/2021/09/ti-e1631611642404.jpg)
![](https://www.iladies.ro/wp-content/uploads/2021/09/ti-f-e1631611655549.jpg)
Servim prajiturile calde.
![](https://www.iladies.ro/wp-content/uploads/2021/09/tr-e1631611735766.jpg)
Pofta buna!