Retete de Mancaruri

Coaste de porc la borcan. Rețetă inedită pentru cină, fără efort, simplă și delicioasă

 

 

Coaste de porc la borcan. Rețetă inedită pentru cină, fără efort, simplă și delicioasă

 

Cel mai consumat tip de carne de pe planeta noastră este carnea de porc. În ciuda multor credințe că, carnea acestui animal este dăunătoare și periculoasă pentru organism, mulți continuă să mănânce cotlet și fripturi de porc.

Este carnea de porc la fel de periculoasă pe cât ni se spune? De fapt, carnea de porc poate fi atât dăunătoare, cât și benefică pentru organism. De exemplu, carnea de porc este bogată în grăsimi și proteine. Adică valoarea sa energetică este mai mare decât cea a puiului sau a cărnii de vită.

Multe feluri de mâncare preparate din carne de porc sunt mai gustoase decât din alte tipuri de produse din carne. Vă putem spune, de exemplu, despre o rețetă excelentă de coaste de porc.

 

Ingrediente:

  • coaste de porc – 500 g;
  • unt – 40 g;
  • ceapa – buc.
  • cartofi – 4 buc.;
  • sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Coastele vor fi coapte într-un borcan; pentru aceasta trebuie să vă asigurați că nu există așchii sau crăpături pe ea. De asemenea, vă avertizăm să evitați schimbările bruște de temperatură. Adică, nu trebuie să scoateți borcanul din cuptor imediat după pregătirea vasului. De asemenea, nu puneți recipiente de sticlă reci într-un cuptor fierbinte.

Prelucram coastele, indepartam pelicula si clatim. Tăiați carnea în bucăți mici și ceapa în jumătate de rondele. Amestecați coasta și ceapa într-un singur recipient, sare și adăugați condimentele preferate.

Vă recomandăm să zdrobiți ceapa manual pentru a înmuia carnea în sucul de ceapă.

Puneți coastele cu rondele de ceapă în borcan, compactați-le și sigilați bine cu folie.

Cartofii se curata de coaja, se taie in felii mari, se infasoara in folie impreuna cu o bucata mica de unt.

Asezati un borcan cu carne pe o tava in centru si repartizati cartofii in folie pe laterale.

Încingem cuptorul la 180 de grade împreună cu conținutul foiei de copt, procesul de coacere va dura 2,5 ore. După gătit, așteptați încă 15 minute înainte de a deschide ușa cuptorului.

Această rețetă de coaste de porc este foarte simplă, principalul lucru este să respectați cerințele de temperatură. O modalitate grozavă de a găti împreună o garnitură și un fel de carne, pentru a economisi energie.

 

Pofta buna!

 

Sursă
Categorii