Retete de Mancaruri

Zrazy de cartofi cu umplutură delicată. Una dintre cele mai delicioase opțiuni pentru cină

 

 

Zrazy de cartofi cu umplutură delicată. Una dintre cele mai delicioase opțiuni pentru cină

 

Una dintre opțiunile consistente pentru cină sau un al doilea fel demancare pentru  prânz este zrazy. Acestea sunt preparate în mod tradițional în Lituania și Belarus.

Zrazy, de regulă, este un chiftea cu umplutură. În antichitate, principala umplutură era carnea de vită. Cu toate acestea, în timpurile moderne, zrazy poate fi făcut chiar și din legume și organe.

Acum este dificil să ne imaginăm bucătăria națională poloneză fără zraz. Să pregătim acest fel de mâncare folosind ficat de pui și cartofi.

 

Ingrediente:

  • cartofi – 400 g;
  • ulei vegetal – 5 linguri. l.;
  • făină – 150 g;
  • ou – buc.;
  • sare – 2 vârfuri;
  • ceapa – buc.;
  • ficat de pui – 250 g.

 

Mod de preparare:

Fierbeți cartofii curățați timp de 20 de minute, apoi pasații până se face piure. Cerneți făina în amestecul de cartofi, adăugați sare și frământați într-un aluat nelipicios.

Tăiați ceapa cubulețe mici și prăjiți în ulei vegetal într-o tigaie timp de 5 minute. Transferăm ficatul, eliberat de vene și alte deșeuri, în ceapă, pregătim umplutura pentru aproximativ 15 minute. Nu uitați să adăugați condimente și sare în ficat.

În timp ce ficatul se prăjește, trebuie să fierbi un ou fiert tare. Treceți ficatul preparat cu ceapă printr-o mașină de tocat carne, adăugați un ou fiert, tăiat cubulețe mici, în masă.

Formăm 6 turtite din aluatul de cartofi și le rulăm pana devin groase și plate. Punem umplutura de ficatei  în fiecare turtă și o sigilăm în interiorul aluatului.

Într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui, prăjiți zrazy-ul pe ambele părți timp de 4-5 minute.

Este important să așteptați până când aluatul de cartofi devine maro auriu la prăjit. Acest lucru indică faptul că zrazy este bine prăjit și gata de mâncat.

 

Pofta buna!

 

Sursă
Categorii