Desert

Coșulețe delicioase cu gem și bezea. Frumos și delicios. O rețetă minunată pentru o sărbatoare

 

Coșulețe delicioase cu gem și bezea. Frumos și delicios. O rețetă minunată pentru o sărbatoare

 

Ingrediente:

aluat:

Făină – 520 g;
Unt – 310 g;
Zahăr – 208 g;
Ou – 73 g;
Gălbenuș – o bucată;
Praf de copt – 3 g;
Sare – 2 g;
Umplutură de fructe – 500 g.

cremă:

Albușuri​​– 250 g;
Zahăr – 500 g;
Oțet 70% – 3 g;
Apă – 150 g;
Vanilie – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Combinați făina cu praful de copt, amestecați.

Bateți untul cu un mixer, adăugați zahărul și sarea.

Bateți untul până se albește, turnați oul și gălbenușul.

Scoateți periodic aluatul de pe pereții recipientului și bateți din nou.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Turnați făina și praful de copt pe masă, adăugați amestecul de smântână și amestecați.

Vă recomand o rețetă delicioasă –  tartă cu aluat fraged și gem .

Încercăm să frământăm astfel încât aluatul să aibă mai puțin contact cu căldura mâinilor noastre.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Strângem aluatul într-o chiflă și îl punem în celofan, punem aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Apoi, umpleți rapid formele de coș cu aluat, încercând să evitați buzunarele de aer.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Coaceți coșurile la 200 de grade timp de 10-15 minute.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Scoateți cu grijă coșulețele din forme și umpleți-le cu umplutura de fructe.

Puteți face acest lucru folosind un poș de patiserie.

Pentru cremă, bateți albușurile la viteză mică până se fac spumă ușoară, apoi adăugați vanilia.

Turnați zahărul într-o cratiță, adăugați apa și gătiți până când bulele de la suprafață se sparg încet.

Siropul de zahăr este gata când poți face bule înfundând o furculiță în el.

Toarnă oțetul peste albușurile de ou bătute și vanilia și bate încet.

Turnați siropul de zahăr peste albușuri într-un fir subțire, continuând să bateți.

După ce adăugați siropul de zahăr, bateți rapid smântâna timp de 30 de secunde.

Puneți crema într-un poș de patiserie prevăzut cu o duză în formă de stea închisă și decorează coșulețele cu umplutură de fructe.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Introducem coșulețele cu cremă în cuptor la 200 de grade pentru câteva minute.

Coșulețe de biscuiți cu gem și cremă de albușuri

Tot ce rămâne este să presărăm coșulețele cu zahăr pudră și să le servim.

Rețeta este puțin complicată, dar rezultatul este excelent.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pisochni-korzynky-z-povydlom-ta-bilkovym-kremom/

 




Categorii