Desert

Cremșnit, rețetă rapidă de cremes- uite cum s-o prepari chiar la tine acasă!

 

 

Cremșnit, rețetă rapidă de cremes- uite cum s-o prepari chiar la tine acasă!

 

 

Prajitura cremșnit (krémes) este compusă din 2 foi de aluat foietaj și o cremă de vanilie. Această prăjitură este un desert  clasic al patiseriei austro-ungare, se prepară simplu și este foarte delicioasă. Merită să o încercați măcar odată.

Ingrediente:

800 g Aluat foietaj fără drojdie
750 ml Lapte
3 bucăți Gălbenușuri de ou
100 g Zahăr
3 Pliculețe Praf de budincă cu gust de vanilie
200 g Unt
500 ml Frișcă lichidă 33%
3 linguri Zahăr pudră
1 linguriță Zahăr vanilat

 Mod de  preparare:

  1. Tăiați aluatul foietaj fără drojdie în două bucăți egale. Dintr-o bucată de aluat întindeți cu sucitorul o foaie subțire dreptunghiulară cu dimensiunea (30×40 cm). Puneți foaia de aluat întinsă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și tăiați-o în 6 fâșii egale pe verticală, iar pe orizontală o tăiați în 4 fâșii egale, astfel veți obține 24 de pătrate.
  2. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 185°C pentru 15 minute, până se rumenesc.
  3. Întindeți și a doua bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară de mărimea primei foi. Înțepați aluatul cu o furculiță (pentru a crește uniform) și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 185°C pentru 15 minute, până se rumenește.
  4. Preparați crema: amestecați 150 ml de lapte cu praful de budincă de vanilie. Într-o cratiță turnați restul 600 ml de lapte, adăugați zahărul, amestecul de lapte cu praful de budincă și amestecați. Gătiți la foc mediu până devine o budincă densă.
  5. Adăugați treptat gălbenușurile de ou și amestecați bine după fiecare. La final adăugați 20 g de unt, amestecați bine, luați de pe foc, acoperiți crema cu o folie de plastic și lăsați să se răcească complet.
  6. Mixați bine crema răcită de vanilie, adăugați 180 g de unt moale și mixați la viteză medie. Separat bateți frișca rece cu zahărul vanilat și zahărul pudră până devine fermă.
  7. Asamblați prăjitura: Puneți prima foaie de foietaj pe un platou și distribuiți crema fiartă de vanilie. Nivelați, apoi distribuiți uniform frișca bătută.
  8. Aranjați pătratele coapte de foietaj pe toată suprafața prăjiturii și presărați cu zahăr pudră. Lăsați prăjitura la rece pentru 40 de minute, sau o puteți servi imediat.
  9. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!

 
Categorii