Bauturi

Cu aceste ceaiuri vei depăși foarte eficient anxietatea și stresul, fără medicamente

 

 

Cu aceste ceaiuri vei depăși foarte eficient anxietatea și stresul, fără medicamente

 

Cu programe de lucru aglomerate, copii, casă, puțin timp liber, este greu să nu te stresezi într-un fel sau altul în societatea de astăzi.

În cele mai multe cazuri, în fața anxietății și stresului, se folosesc medicamente, uneori devenind dependenți de ele. Potrivit unui raport din Canadian Journal of Psychiatry din 2010, persoanele care folosesc medicamente anti-anxietate au un risc de mortalitate crescut cu 36%. În timp ce medicina poate oferi o ușurare temporară, există multe alternative naturale și posibil mai ieftine. O astfel de alternativă este ceaiul.

Frunzele de ceai fierte în apă conțin proprietăți antioxidante și hidratante, jumătate din cofeina din cafea și efect diuretic minim. În unele părți ale Asiei, ceaiurile au fost folosite de milenii pentru a ajuta la relaxare, în ritualuri (cum ar fi ceremoniile spirituale și religioase), pentru hrănire și ca medicament vindecător.

Următoarele ceaiuri sunt toate minunate pentru a vă ajuta corpul să proceseze stresul, să se relaxeze și să se vindece de epuizarea care poate apărea din cauza factorilor de stres pe termen lung.

Floarea pasiunii

Pasiflora (Passiflora incarnata) a fost cultivată și utilizată pentru prima dată în Statelor Unite și conține flavona crizină, care are beneficii minunate anti-anxietate și poate funcționa similar cu anumite medicamente farmaceutice pentru danxietate.

Planta poate fi folosită pentru probleme de somn (insomnie), anxietate, astm, ADHD, bătăi neregulate ale inimii, hipertensiune arterială și poate fi aplicată și pe piele pentru hemoroizi, arsuri și umflături.

Cum se administrează floarea pasiunii

Ceaiul de floarea pasiunii poate fi preparat prin infuzarea a 1 lingură de ierburi uscate la 1 cană de apă clocotită. Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 10 minute. Bea ceaiul înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor. De asemenea, puteți folosi două picături pline (aproximativ 50 de picături) de tinctură în apă caldă ca un ceai înainte de culcare.

Floarea pasiunii este în general sigură și nu s-a descoperit că interacționează negativ cu alte medicamente sedative. Pentru a fi în siguranță, nu trebuie combinată cu băuturi alcoolice sau narcotice pe bază de rețetă.

Cine ar trebui și nu ar trebui să folosească floarea pasiunii?

Pasiflora funcționează cel mai bine pentru persoanele cu anxietate, care au gânduri obsesive. A nu se utiliza de către femeile însărcinate sau care alăptează sau pentru copiii sub 6 luni.

Ashwagandha (ginseng indian)

Această plantă funcționează ca adaptogen, adică substanțe care te ajută să faci față stresului. Această clasă de ierburi ajută organismul să lupte împotriva stresului prin reducerea producției de hormoni precum cortizolul care declanșează răspunsul de panică sau de fugă. Această calitate adaptogenă poate ajuta corpul să se relaxeze și să rămână puternic.

Câteva efecte vindecătoare pe care le are sunt:

  • Protejează sistemul imunitar
  • Ajută la combaterea efectelor stresului
  • Îmbunătățește învățarea, memoria și timpul de reacție
  • Reduce anxietatea și depresia fără a provoca somnolență
  • Ajută la reducerea degenerarii celulelor creierului
  • Stabilizează glicemia
  • Ajută la reducerea colesterolului
  • Oferă beneficii antiinflamatorii
  • Conține proprietăți antimalarice
  • Îmbunătățește potența pentru bărbați și femei

Cum se administrează ginsengul

Puteți amesteca aproximativ 1 cană de lapte clocotit (vacă, migdale, orez, soia sau ovăz) cu o jumătate de linguriță de plantă pudră sau frunze uscate. Lasă amestecul să se odihnească aproximativ 15 minute și să se răcească, strecoară și apoi bea.

Cine ar trebui să folosească Ashwagandha?

Ashwagandha este ideal pentru persoanele nervoase și epuizate după ce au suferit mult stres fizic și emoțional. Este excelent și înainte de culcare, pentru toți cei care suferă de insomnie. Poate fi folosit ca imunostimulant la persoanele cu un număr scăzut de globule albe, astfel încât persoanele care au suferit recent stresul radiațiilor sau chimioterapiei ar face bine să bea ceai pe tot parcursul zilei pentru a-și întineri corpul.

Eleutherococcus (ginseng siberian)

Eleutherococcus provine din Siberia, precum și din regiunile de nord ale Coreei, Japoniei și Chinei și conține saponine triterpenice, substanțe care au un efect benefic asupra organismului atunci când este stresat. Ceaiul de ginseng siberian îmbunătățește circulația sângelui și îmbunătățește abilitățile mentale și fizice, precum și reglează cantitatea de stres simțită. Această plantă poate ajuta, de asemenea, sistemul imunitar să lupte împotriva virușilor obișnuiți, cum ar fi rinovirusul, virusul sincițial respirator și gripa.

Cine ar trebui să folosească ginsengul siberian?

Persoana care beneficiază cel mai mult de ginsengul siberian este o persoană stresată, cu un sistem imunitar slab funcțional, care poate avea un răspuns cardiovascular nesănătos la stres, cu tensiune arterială și ritm cardiac mai ridicat. Eleuthero poate fi luat sub formă de ceai sau în forme chiar mai puternice, cum ar fi capsule sau tincturi.

Originar din Europa și Anglia, Hawthorne (Crataegus) are un efect calmant și hrănitor asupra sistemului cardiovascular. Poate avea un efect blând, relaxant asupra sistemului la persoanele care au tensiune arterială mai mare din cauza multor hormoni de stres.

Hawthorne conține substanțe chimice din plante sănătoase numite flavonoide care ajută la menținerea vaselor de sânge puternice. De asemenea, poate echilibra colesterolul total, trigliceridele și colesterolul rău (LDL). Unele studii au arătat, de asemenea, că poate ajuta chiar și în caz de insuficiența cardiacă congestivă (CHF), un tip de boală cardiacă în care inima funcționează foarte prost.

Hawthorn

Ideal pentru cei cu probleme cardiace și sunt foarte stresați. Îl poți folosi ca ceai singur sau cu alte ierburi calmante precum mușețelul. Versiunile mai puternice ale acestei plante pot fi dozate sub formă de tinctură lichidă sau sub formă de extract, o formă mai groasă, mai concentrată.

Nu pastilelor, da naturii

O abordare excelentă naturală și pe termen lung a anxietății și stresului este să dormi bine, să mănânci alimente integrale sănătoase, să faci exerciții fizice și să reduci factorii de stres ori de câte ori este posibil.

Ajutoarele naturale și non-medicamentale, Floarea Pasiunii, Ashwagandha, Eleuthero și Hawthorne sunt alegeri sigure și minunate pentru a ajuta la menținerea corpului relaxat și echilibrat în timpul acestui proces.

 

 
Categorii