Ingrediente:
Blat de pandișpan:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
1/3 linguriță praf de copt
1 linguriță zahăr vanilat
praf de sare
Strat de mere
7 – 8 mere medii
2 pachete de jeleu verde
Jeleu:
400 ml smantană 30% pentru frișcă
2 linguri zahăr
1 pachet jeleu verde
1 pachet jeleu roșu
1,5 linguri gelatină
1/3 cană apă fierbinte
Decor:
1 pachet jeleu de lamaie
1 lingurita gelatina
Mod de preparare:
Se dizolvă jeleul roșu și verde în 250 ml apă, se toarnă într-un recipient plat și se pune la frigider pentru a se întări.
Bate albusurile spuma pana se formeaza varfuri tari. sare, apoi adauga zahar, amestecand la viteza maxima pentru a obtine o bezea sticloasa.
In continuare adaugam cu grija galbenusurile batute si faina cernuta cu praful de copt.
Tapetați o tavă de copt de 25×35 cm cu hârtie de copt, turnați aluatul și nivelați suprafața.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți blatul aproximativ 20 de minute si verificati daca e copt cu un „băț uscat” (funcție de încălzire – jos, fără convecție la nivel mediu).
Se răcește, se scoate de pe hârtia de copt.
Merele se curăță de coaja și se curăță de miez, se taie felii, se pun într-o cratiță, se toarnă peste ele 4-5 linguri de apă și se fierbe până scade volumul la cel puțin jumătate (aproape fără suc).
Adăugați jeleul la merele fierbinți, amestecând energic până se dizolvă complet, răciți până se îngroașă și întindeți pe blatul de pandișpan. Pune la frigider.
Puteți înmuia în prealabil pandișpanul în coniac și suc de mere.
Tăiați jeleul racit, roșu și verde în cuburi.
Se dizolvă gelatina în apă, se bate smântâna cu zahărul pudră și se combină treptat gelatina cu smântâna la viteză mare a mixerului.
Adăugați cuburile de jeleu în cremă și amestecați ușor. Se pune pe stratul de mere racit si se pune la frigider.
Se dizolvă gelatina și jeleul de lămâie în 0,5 litri de apă, se răcesc până la consistența budincii și se toarnă peste crema și se pune din nou la frigider pentru 2-3 ore.
Poftă bună!