Sfaturi utile

Cum largesti o pereche de pantofi ? 7 trucuri simple dar foarte eficiente

 

 

 

 

1.Prima metoda de a largi o pereche de pantofi consta in purtarea pantofilor ghinionisti cu o pereche de sosete flausate umezite cu apa calda. Eu ii port prin casa si usor usor se lasa.  Insa, de cateva ori am patit inevitabilul: i-am largit prea tare! Solutia in acest moment a fost sa ii las in apa rece pentru o jumatate de ori si astfel am reusit sa ii “strang la loc.”

Este inutil sa mai precizez ca trebuie purtati cu sosetele cel putin 2-3 ore (nu neaparat in aceeasi zi) pentru a obtine rezultatul dorit.

2. Cea mai interesanta metoda este de departe cea pe care am vazut-o pe youtube acum cativa ani, dar nu am incercat-o niciodata pentru ca nu am avut loc in congelator. Pe scurt, trebuie sa introduceti in pantofi pungi cu apa din care ati scos tot aerul si sa ii introduceti in congelator. Astfel in momentul in care apa o sa inghete o sa isi mareasca volumul si pantofii se vor largi fortat.

3. Puneti la fiert o oala cu apa foarte mare si lasati-o sa dea in clocot. In momentul in care incep deja sa iasa aburii, tineti pantofii deasupra oalei cu fata in jos pentru cel putin 5 minute. Apoi introduceti in pantofi tampoane din tifon cat mai compacte sau un prosopel facut sul astfel incat sa ii oblige sa se largeasca si sa isi pastreze forma.

4. O alta metoda pe care am incercat-o de-a lungul vremii si a dat rezultate cu pantofii din piele consta in incaltarea pantofilor tot cu sosete groase umezite si uscarea acestora cu feohnul pe temperatura media. Am incercat sa nu recurg la o temperatura foarte mare pentru a nu afecta pielea de pe exteriorul pantofilor pentru ca in niciun caz nu mi-as dori sa ii stric.

5. Daca aveti piciorul mai lat si vreti sa largiti pantofii doar in partea laterala in dreptul degetului mic este recomandat sa ii masati cu crema cat mai hidratanta in acel punct si acesti vor deveni mult mai fini si mai flexibili. Incaltandu-i vor prelua forma piciorului.

6. Daca va bat pantofii in zona de la calcai puteti de asemenea sa ii masati cu crema hidratanta sau cu alcool sanitar, pentru a ii determina sa se lase. Totodata in magazine au aparut niste comprese asemanatoare plasturilor, insa mult mai groase si mai catifelate care se ataseaza pe pantof in zona de la calcai prevenind bataturile.

7. Si nu in ultimul rand, daca v-ati cumparat o pereche de pantofi din piele si va strang puteti merge in anumite magazine de pantofi dotate cu un aparat care poate largi o pereche de pantofi cu cel putin un numar.

 

Sursa: MiuMiu
Categorii