Aperitive si Gustari

Cum să faci o detoxifiere de toamnă eficienta folosind struguri!

 

 

 

 

Cunoscută și sub numele de ampeloterapie, cura de struguri este o cură de revitalizare și de detoxifiere a organismului, timp în care nu se consumă decât struguri și apă pe tot parcursul unei zile sau a mai multora.

Această monodietă sezonieră, totodată preventivă și curativă, va îmbunătăți vitalitatea celor care o practică. În același timp, ne pregătește pentru a intra în iarnă în plină formă.

Mult mai ușor de pus în practică decât un post, cura de struguri ne face să nu mai simțim senzația de foame și să putem astfel să ne desfășurăm activitățile zilnice.

Care sunt beneficiile curei de struguri:

– Tonus extraordinar, dinamism, euforie, stare de bine, gândire mai limpede, luminozitate a tenului sunt beneficii auzite adesea de la persoanele care o țin în fiecare an.

– 90% dinte persoanele ce se plângeau înainte de oboseală au constatat o îmbunătățire adesea spectaculară a stării de sănătate, cu atât mai bună cu cât cura este mai lungă.

– Stimularea imunității pentru o apărare mai bună împotriva agresiunilor externe.

– Luptă împotriva constipației, a colicilor, gazelor, balonărilor, diareii, greutății în stomac, tulburărilor digestive.

– Combate insomniile.

– Dă luminozitate tenului.

– Elimină oboseala, nervozitatea și iritabilitatea.

– Reduce intensitatea zgomotelor din urechi, desfundă nasul, înlătură lăcrimarea ochilor, durerile de cap.

– Contribuie la îmbunătățirea vederii, a mirosului și a gustului.

– Se vorbește de cura de struguri ca fiind recomandată pentru pierderea de  kilograme (în medie 3kg pe săptămână). Apoi scăderea în greutate depinde de cantitatea consumată, de exercițiile fizice practicate și de metabolismul fiecăruia.

Pregătirea de cură:

Începeți prin a elimina cafeaua, carnea, zahărul alb, pâinea albă, alcoolul și țigara, timp de 3-5 zile. Ideal ar fi să consumați legume și fructe crude sau preparate.

Unii specialiști în diete sunt de părere că înainte de a începe cura, un post de 2 zile ar fi bun pentru a accentua efectul…

Există doua tipuri de cură:

 

1.Cura parțială sau monodieta

Se înlocuiește o masa obișnuită pe zi cu una de struguri (250- 500g). În primul an, cura poate dura între 1 și 2 săptămâni. În tot acest timp, pot apărea dureri de cap sau câteva coșuri, semnul eliberării de toxine. Dacă simptomele persistă, întrerupeți.

2.Cura integrală

Aceasta presupune înlocuirea totală a meselor cu 250-500 de grame de struguri. Așadar, se poate ajunge la un consum zilnic de 1,5 kg de struguri.

Atențe: Prima dată, nu depășiți 5-7 zile, apoi puteți trece la 12, apoi la 18. Puteți continua să munciți, dar sunt de preferat activitățile creative și de relaxare pe tot parcursul dietei.

Este de preferat să se înceapă cu monodieta, apoi să se încerce cura integrală, asta pentru a se obișnui organismul.

Contraindicații

Persoanele cu diabet insulinodependent nu pot urma această cură, care este prea bogată în zaharuri rapide, cele slabe, femeile însărcinate sau care alăptează, cele care suferă de tulburări de comportament alimentar, copiii.

 

Imagini pentru uva vale do são francisco

Sursa: Secretele
Categorii