Fripturi si Gratare

Cum să prepari o bucată de carne întreagă la cuptor. Un super truc atât pentru gospodinele cu experiență, cât și pentru cele începătoare

 

 

 

 

Astăzi o să vă învățăm cum să preparați carnea în stil brazilian. Carnea preparată după această rețetă este ideală din toate punctele de vedere: gust, aromă și aspect. Datorită unui truc uimitor veți obține carne suculentă, delicioasă și fragedă, de culoare apetisantă și cu aromă îmbietoare. Savurați carnea cu salată sau sos!

Carne de vită marinată la cuptor

 

 Ingrediente:

-700 g de carne de vită

-100 ml de oțet de vin alb

-1 linguriță de rozmarin

-5 boabe de piper negru

-200 ml de vin alb sec

-100 ml de ulei de măsline

-1 kg de sare

 Mod de preparare:

1. Amestecați 3 ingrediente lichide: oțetul de vin, vinul și uleiul de măsline. Adăugați rozmarinul și piperul. Marinada pentru carne este gata.

2. Spălați carnea, uscați-o cu prosoape de hârtie și puneți-o în marinadă pentru 2 ore. Dacă aveți timp, puteți lăsa carnea mai mult timp.

3. Puneți carnea într-o formă de copt adâncă, turnați deasupra 1/4 din marinadă și acoperiți-o cu hârtie de copt. Presărați sarea deasupra hârtiei.

4. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit la 195 de grade timp de 30 de minute. Tăiați carnea felii subțiri și serviți-o la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii