Sfaturi utile

Cum să scapi de călcâiele crăpate

 

 

Cum să scapi de călcâiele crăpate

 

 

Călcâiele uscate și crăpate sunt o problemă reală de sănătate.

Calusurile mici, fisurile și acumulările pot fi vindecate chiar și acasă. Dar, în cazuri avansate, când pielea picioarelor seamănă cu pământul deșertului care se sparge de căldură, doar un ortoped vă poate ajuta.

Esența problemei

Principalul motiv pentru apariția fisurilor este lipsa de apă în celulele pielii, adică deshidratarea. 

Uscăciunea, strângerea și îngroșarea pielii din cauza deshidratării duc, de asemenea, la apariția calusurilor.

În același timp, pielea picioarelor își pierde elasticitatea și, ca urmare, este capabilă să se crape chiar și cu un stres minim – de exemplu, atunci când mergeți. Ca urmare, apar fisuri. Sângerează adesea și provoacă dureri severe și se dezvoltă calusuri sângeroase. Aceste probleme sunt deosebit de frecvente la persoanele cu straturi mari de grăsime pe picioare. Sunt frecvente și la persoanele care merg mult și la femeile însărcinate.

Călcâiele crăpate vârstnici

La persoanele în vârstă, călcâiele crăpate pot fi un semnal de probleme de sănătate: creșterea tensiunii arteriale, o mare probabilitate de escare, ulcere. Persoanele vârstnice ar trebui să consulte un ortoped dacă apare o problemă.

3 rețete pentru prevenirea și tratarea tălpilor crăpate

Procedura de tratament ortopedic

Mulți oameni cred că aceasta nu este o problemă gravă care necesită tratament, ci doar un defect cosmetic minor. Cu toate acestea, după cum puteți vedea mai sus, fisurile pot provoca o mulțime de probleme.

Ortopedul va efectua procedura de curățare a pielii moarte de pe călcâie, va face un peeling profesional și vă va informa despre ce trebuie să faceți în continuare. El vă va ajuta să alegeți medicamentele și cremele potrivite care vor ajuta la combaterea problemei. De asemenea, un medic vă va diagnostica starea de sănătate și, eventual, se vor găsi probleme și mai grave la nivelul picioarelor. În plus, un podiat vă va oferi sfaturile corecte despre cum să vă îngrijiți picioarele pentru a evita problemele viitoare.

După cum puteți vedea, o vizită la un ortoped vă va ajuta cu adevărat să scăpați de multe probleme ale piciorului și, cel mai important, să scăpați de fisuri.

Metode de auto-ajutor pentru rezolvarea problemei

Soluția la orice problemă de sănătate constă în două etape: prevenirea și tratamentul.

1. Prevenirea fisurilor
  1. Lubrifiați-vă picioarele cu balsamuri sau creme pe bază de ulei de două ori pe zi. Aceste produse vă vor ajuta să vă hidratați pielea, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la tensiune și crăpături pe tot parcursul zilei.
  2. Găsiți pantofii cu vârf închis și șosete de bumbac de calitate potrivite.
  3. Beți multă apă pentru a vă menține hidratat și mâncați alimente bogate în acizi grași.
2. Tratamentul la nivelul inițial

Dacă pe câlcâie apare o acumulare de piele, curățați-le ușor cu o piatră ponce sau cu o pila specială, care va ajuta la prevenirea deteriorării și va menține pielea picioarelor sănătoasă și frumoasă. Când apar fisuri sângeroase, ungeți-le cu unguent antiseptic.

Unul dintre principalele sfaturi care funcționează atât pentru prevenire, cât și pentru tratament: practică o igienă bună. Păstrarea curată a picioarelor, șosetelor și pantofilor vă va ajuta să evitați multe probleme.

3. Tratamente la domiciliu

Există multe remedii casnice pentru călcâi crăpate. Cu toate acestea, nu este ușor să le alegeți pe cele mai eficiente. Am colectat cele mai bune comprese, unguente și băi dovedite pentru a combate această problemă.

Rețete

1 .Puneți o frunză de varză proaspătă deasupra și înfășurați zona afectată cu un bandaj. Lasă o astfel de compresă peste noapte, iar dimineața unge-ți călcâiele cu o cremă hidratantă.

2 . La fel ca în rețeta anterioară, picioarele ar trebui să fie aburite. Apoi ungeți fisurile cu miere naturală și înfășurați cu folie alimentară, puneți un bandaj deasupra. Puneți șosete din țesături naturale (bumbac, in, lână) și lăsați-le peste noapte.

Dimineața, spălați mierea cu apă caldă și ungeți călcâiele cu lapte sau cremă hidratantă.

Rețete de baie
  1. Spălați rădăcinile proaspete de pătlagină și turnați apă clocotită peste ele. După ce apa s-a răcit puțin, înmoaie-ți picioarele în ea timp de 20-30 de minute. Baia trebuie făcută 3-5 zile la rând.
  2. Se adaugă 2 linguri de amidon de cartofi la un litru de apă clocotită, amestecați și lăsați să se răcească ușor. Apoi puneți picioarele în soluție și stați timp de 20-30 de minute. Ștergeți-vă bine picioarele cu un prosop moale și periați cu o cremă hidratantă.
  3. Fierbeți cartofii curățați. Nu scurgeți apa: înmuiați picioarele în această soluție după ce se răcește puțin timp de 20-30 de minute, până când se răcește. Apoi clătiți picioarele cu apă caldă, ștergeți cu un prosop moale și ungeți zonele cu ulei de ricin. Cel mai bine este să faceți această baie înainte de culcare, după care vă puneți șosete de bumbac și lăsați peste noapte.
Rețete cu unguent
  1. Cel mai simplu remediu natural pentru crăpături este sucul de roșii. Ungeți-vă picioarele cu sucul de la roșii proaspete de câteva ori pe zi.
  2. Încălziți ½ cană de ulei de floarea soarelui la 38 de grade, adăugați 1 linguriță ceară de albine, ulei de cătină și glicerină. Aplicați unguent de casă pe picioarele curate și aburite, înfășurați folie alimentară peste ele și puneți șosete calde. Dimineața, spălați unguentul rămas cu apă caldă.
  3. Pregătiți un amestec de 1 gălbenuș de ou, 1 lingură ulei de măsline și 1 linguriță oțet de masă. Întindeți unguentul pe picioarele aburite, înfășurați folia și puneți șosete și dimineața spălați restul amestecului și frecați ușor picioarele cu o piatră ponce.

Sursa
Categorii