Remedii naturiste

Cum scazi nivelul acidului uric din sânge în mod natural

 

 

 

 

Hiperuricemia sau nivelul ridicat de acid uric in sange, poate fi cauza excretiei scazute de acid uric prin rinichi, sau o crestere a productiei a acestui acid. Acest lucru poate duce la aparitia pietrelor la rinichi, artrita gutoasa si chiar insuficienta renala. Studiile arata, de asemenea, ca un nivel ridicat de acid uric in sange este strans legat de aparitia bolilor cardiovasculare.

La barbati, nivelul normal de acid uric este de la 3.4 la 7.0 mg / dl in timp ce pentru femei, nivelul normal este cuprins intre 2.4-6.0mg / dL. Aceste valori pot varia, de la un laborator de analize la altul.

Printre factorii care pot determina cresterea nivelului de acid uric se numara : consumul de alcool, o dieta bogata in purine (carne si peste), obezitate, genetica, acidoza, diabet, tiroida si insuficienta renala, printre altele.

Bineinteles medicamentele pentru tratamentul cancerului ( cele folosite la chimioterapie) pot sa contribuie simtitor la cresterea nivelului de acid uric in sange. Nivelurile de acid uric pot sa mai creasca temporar si atunci cand facem un efort fizic sau cand tinem o dieta pentru slabit.

Exista mai multe moduri si remedii naturale pe care le puteti utiliza pentru a reduce nivelul de acid uric din sange, insa de departe cele ce urmeaza sunt cele mai eficiente si la indemana oricui, astfel:

 

Sucul de lamaie

Multi considera ca sucul de lamaie este acid, ceea ce este total eronat. Cu toate acestea, sucul de lamaie are o influenta pozitiva asupra corpului, reusind sa-l faca alcalin. In momentul in care corpul devine alcalin, acidul uric este neutralizat. Mai mult decat atat, acesta contine vitamina C, care poate de asemenea sa reduca nivelul de acid uric din sange. Stoarce o lamaie intr-un pahar cu apa calduta si bea-l inainte de a manca. Repeta acest procedeu timp de 3-4 saptamani si vei readuce nivelul acidului uric la normal.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea durerilor provocate de un nivel crescut de acid uric, insa are si capacitatea de a reduce acest nivel. Atat lamaia, cat si bicarbonatul de sodiu pot alcaliniza corpul , facand practic acidul uric mai solubil, ceea ce va face mai usoara eliminarea lui prin rinichi. Combina o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu un pahar de 200 de ml de apa. Bea pana la patru pahare pe zi, regulat, timp de doua saptamani. Pentru un efect mult mai puternic, poti stoarce o jumatate de lamaie in apa respectiva. Daca aveti hipertensiune arteriala, acest tratament nu este pentru voi. Cei care au peste 60 de ani ar trebui sa limiteze consumul la maxim 2 pahare pe zi.

 Uleiul de masline

Consumul uleiurilor prelucrate sau incalzite pot distruge vitamina E din corp, vitamina atat de necesara pentru reglarea nivelului de acid uric. Trebuie neaparat sa inlocuiti aceste uleiuri cu uleiul de masline presat la rece. Puteti folosi acest ulei inclusiv la temperaturi ridicate cum ar fi la prajit sau la cuptor. Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate care sunt stabile, chiar si atunci cand este incalzit. De asemenea, acesta este bogat in antioxidanti si vitamina E, precum si in componente anti-inflamatorii.

Cirese

Ciresele au substante chimice care pot reduce nivelurile crescute de acid uric.Ciresele contin flavonoide numite antociani, care reduc inflamatiile provocate de surplusul de acid uric din sange. Tu ar trebui sa mananci o jumatate de cana de cirese in fiecare zi, timp de cateva saptamani sau sa bei 1-2 cesti de suc de cirese timp de patru saptamani. Poti adauga in dieta ta zilnic si capsuni, ardei gras, afine, rosii, atat de bogate in antioxidanti si vitamina C.

Otetul de mere

Deoarece otetul de mere este un detoxifiant natural recunoscut, acesta are si capacitatea de a elimina toxinele din organism, printre acestea numarandu-se si acidul uric. Otetul de mere contine acid malic, care poate ajuta la eliminarea cu usurinta a acidului uric prin intermediul rinichiilor. Otetul de mere este de asemenea cunoscut si pentru proprietatiile sale uimitoare in restabilirea alcalinitatii organismului.

 

Alte sfaturi utile:
  • Stai departe de sucuri, care sunt bogate in fructoza sau glucoza, deoarece acestea pot provoca o crestere alarmanta a acidului uric din sange.
  • De asemenea, trebuie sa stai departe de prajituri, paine alba si bomboane deoarece acestea contin carbohidrati rafinati.
  • Reduceti consumul de alimente care au cantitati mari de grasimi, deoarece inhiba capacitatea organismului de a scapa de acidul uric.

 

Sursa: Secretele




Categorii