Flori si gradina Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum se face înrădăcinarea cu succes a butașilor de cactus de Crăciun (Schlumbergera)!

 

 

 

 

Înrădăcinarea butașilor Schlumbergera se efectuează prin 2 metode:

-în apă:

-butașii se pun într-un recipient mic cu apă, cât să-i acopere puțin mai sus de nivelul tăieturii.

 

 

Peste o perioadă, apar niște rădăcini lungi și butașii pot fi plantați.

 

 

-în pământ:

-butașul se pune într-un recipient mic cu pământ, la 0,5 cm adâncime, și se udă cu câteva picături de apă.

 

 

Irigarea se repetă peste 3 zile, apoi tot mai rar, până pe butaș apar puncte de creștere. Când pe butaș se formează astfel de segmente, acesta poate fi transplantat într-un ghiveci permanent.

 

 

Schlumbergera este o specie de cactus de pădure și nu are legătură cu cactușii de deșert, din acest motiv, toate recomandările ce țin de cactuși sunt dăunătoare pentru el. Deci, se folosește sol și îngrășăminte universale sau pentru plante ce înfloresc.

Plantele mature se transplantează în ghivece de cel mult 9 cm și se cresc în ele permanent, nu este nevoie să le transferați în recipiente mai mari după volum. Cactusul de Crăciun nu se va dezvolta activ și nu va înflori dacă i se oferă mult pământ, deoarece are nevoie să dezvolte rădăcini în tot balotul de pământ și abia după aceasta poate să înflorească. Astfel de ghivece mici sunt suficiente pentru sistemul său radicular.

 

 

Este obligatorie folosirea drenajului din argilă expandată, care se presară la baza ghiveciului. Apoi adăugați pământ universal, îl îndesați, plantați cactusul și îl puneți la loc luminos, dar nu foarte călduros.

Înrădăcinarea nu se face în sere, Schlumbergera se înrădăcinează foarte bine la temperatura camerei.

Mult spor!
Categorii