Flori si gradina

Cum se provoaca o noua inflorire la orhidee. Folositi cu incredere aceste ponturi si va veti bucura de orhidee inflorite tot timpul anului

 

 

 

 

Florile orhideelor sunt unele dintre cele mai frumoase din tot regnul vegetal, apreciate si invaluite in legenda inca din antichitate. Insa pentru ca aceste plante exotice sa isi dezvaluie pe deplin vigoarea si frumusetea florala, ingrijitorul trebuie sa tina seama de cateva aspecte in ceea ce priveste stimularea lor.

Daca radacinile plantei ies din ghiveci, e semn ca a venit vremea sa schimbam ghiveciul (se intampla cam o data la doi ani).
Vom tine orhideea pe terasa daca este vara si langa geam daca este iarna. Variatiile de temperatura de la zi la noapte, fenomen natural care isi are rostul lui, sunt benefice pentru aceasta specie si ii stimuleaza inflorirea.

Cel mai indicat este sa asezam ghiveciul pe un pat de pietris umed intr-o tavita (avem grija ca pietrisul sa fie in permananta umed), atat vara, in cazul in care tinem orhideea undeva in aer liber, cat si iarna cand o tinem in casa.  Rolul pietrisului umed este acela de a crea un camp invizibil de vapori de apa care vor mentine umiditatea si racoarea, atat de necesare pentru inflorirea plantei.

Tot timpul udarea se va face dimineata si nu seara sau noaptea! Este foarte important de retinut acest aspect.Imagini pentru орхидея
Luminozitatea. Orhideele fac parte dintre plantele care iubesc lumina si, fiind sensibile la acest factor, nu infloresc daca sunt asezate in locuri intunecate si umbroase. Asadar, vom avea grija sa asezam ghivecele cu orhidee in spatii luminoase, dar nu in directa bataie a soarelui.

Iarna, asa cum spuneam mai sus, este indicat sa le asezam undeva cat mai langa geam (in cazul in care nu putem sa le asezam direct pe pervaz). Aici vor beneficia atat de luminozitate, cat si de variatiile de temperatura zi-noapte.

Folositi fertilizant o data pe luna. Ingrasamintele organice pentru orhidee se gasesc in comert. Putem folosi ca supliment nutritiv si dopurile de pluta, taiate si maruntite, pe care le putem ingropa in ghiveci.

Taierea tijelor florale. Dupa ce au trecut florile, la aproximativ o saptamana dupa, taiem tija florala ramasa deasupra celui de al doilea nod. Astfel vom stimula aparitia unei noi tije cu o noua floare.

Folositi cu incredere aceste ponturi si va veti bucura de orhidee inflorite tot timpul anului.

 

 

Imagini pentru орхидея

 

Sursa: Renovat.ro
Categorii