Bauturi

Cum se reduce rapid tensiunea arteriala crescuta: 5 proceduri simple

 

 

Cum se reduce rapid tensiunea arteriala crescuta:5 proceduri simple

 

 

Medicii recomandă apă rece sau fierbinte, ceai și „truc” cu respirația.

Hipertensiunea arterială este un tovarăș obișnuit al persoanelor care trăiesc într-un stres constant și, în plus, au obiceiuri proaste, o dietă neregulată și nesănătoasă. În ciuda acestui fapt, puțini oameni sunt surprinși când hipertensiunea arterială apare la tineri.

„Bărbații de 30 de ani au tensiune arterială crescută mai des decât femeile. Vasele lor sunt mai vulnerabile. Și la femei, hormonii au grijă de ei, – spune cardiologul Igor Kostyshin. – Cei care se confruntă adesea cu o astfel de problemă au propriile opțiuni pentru rezolvarea acesteia. Acestea sunt modalități simple, dar eficiente de reducere a tensiunii arteriale. Adesea oamenilor le este frică să meargă la spital, dar nici nu știu cum se pot ajuta singuri ”.

Loading...

Apă rece pentru picioare

1. Pentru a reduce tenesiunea acasă, puteți folosi apă rece.  Pentru a face acest lucru, trebuie să vă clătiți picioarele timp de aproximativ unul până la două minute într-un lighean cu apă rece. Puteți face acest lucru în timp ce stați pe un scaun cu picioarele într-un lighean cu apă sau în picioare în el. Alternativ, vă puteți ține mâinile sub apă rece timp de câteva minute (apa ar trebui să acționeze uniform asupra mâinilor dvs., începând de la palme și terminând cu antebrațele).

Oțet de mere

2. Oțetul de mere nu este un remediu popular mai puțin eficient , reduce perfect tensiunea arterială cu cel puțin douăzeci și cinci până la treizeci și cinci de unități. Cârpe înmuiate în oțet trebuie aplicate pe picioarele goale și lăsate timp de 15 minute.

Ceai cu mentă

3. De asemenea, un remediu destul de obișnuit pentru tensiune este ceaiul obișnuit cu mentă  sau un amestec de pahar cu apă minerală, o lingură de miere și sucul de la jumătate de lămâie Trebuie să beți apă odată. Tensiunea este redusă cu 15-20 de puncte în 20-30 de minute.

Apă fierbinte pentru mâini

4. Pentru a reduce tensiunea arterială crescută, puteți ține mâinile în apă fierbinte . Temperatura apei ar trebui să fie de aproximativ 45 de grade, timpul procedurii ar trebui să fie de 10 minute.

Relaxare

5.Trebuie să vă relaxați  și să încercați să vă țineți respirația după care expirați timp de 8-10 secunde timp de 3 minute. Această tehnică poate reduce foarte rapid tensiunea cu 30 de puncte.

Dacă tensiunea începe să crească, atunci puteți bea valeriană și doar să vă întindeți. Dar nu uitați că creșterile frecvente ale tensiunii arteriale se pot revărsa în hipertensiunea arterială deplină, deci nu ar trebui să practicați automedicația, dar este mai bine să solicitați ajutor de la specialiști în timp util. La urma urmei, datorită hipertensiunii, oamenii fac accident vascular cerebral și se dezvoltă boli coronariene.

 

Sursa
Categorii