Flori si gradina

Cunoașteți beneficiile frunzei de smochin și cum să o consumați?

 

 

Cunoașteți beneficiile frunzei de smochin și cum să o consumați?

 

 

Este uimitor cât de multe vegetale valoroase sunt ignorate de omul din ziua de azi. Un exemplu este frunza de smochin, care poate fi consumată ca atare sau la prepararea unor ceaiurilor sănătoase, sub formă de macerat la rece.

Beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de smochin

Frunza de smochin este foarte nutritivă și bogată în fibre, antioxidanți, calciu, potasiu, sodiu, acid folic, zinc, mangan, magneziu și vitaminele A, B, C și K. Astfel, poate satisface diferite nevoi ale organismului, oferind substanțe nutritive pentru susţinerea diferitelor funcții ale trupului. Vă invităm să cunoașteți beneficiile acestei frunze și cu siguranţă veţi fi surprinși de versatilitatea sa în domeniul sănătății.

  1. Reglează tranzitul intestinal

Deoarece este bogată în fibre, frunza de smochin poate contribui direct la reglarea funcţionării tractului intestinal. Fibrele participă la reglarea digestiei și la formarea scaunului, pe lângă reglarea mișcării intestinului. În acest fel, previne constipația.

  1. Previne degenerarea maculară

Frunza de smochin este bogată în vitamina A, care are un rol antioxidant, protejând sănătatea ochilor prin combaterea radicalilor liberi, responsabili de deteriorarea celulelor prezente în această regiune și provocarea îmbătrânirii premature. Prin urmare, consumul acestei frunze poate întârzia apariția cataractei.

  1. Întinerește pielea

Pe lângă faptul că are vitamina A, frunza de smochin este bogată în vitamina C, care de asemenea este un puternic antioxidant. Datorită acestui efect, cele două vitamine protejează pielea împotriva îmbătrânirii. Există însă şi un alt beneficiu important pe care această frunză îl oferă: vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, care menţine pielea mai fermă și mai tânără.

  1. Controlează nivelul de glucoză

Frunza de smochin este bogată în vitamina K, esențială pentru sănătatea pancreasului și, în consecință, pentru metabolizarea glucozei prin insulină. Organismul nostru stochează zilnic grăsimi (trigliceride) iar frunza de smochin poate reduce excesul acestora, ceea ce reduce și riscul de boli de inimă sau de obezitate în general.

  1. Previne osteoporoza

Aceste frunze sunt bogate în mangan, care este un mineral important pentru reglarea nivelului densității osoase, prevenind osteoporoza. Prin urmare, frunzele de smochin sunt ideale pentru facilitarea absorbţiei calciu și a altor minerale importante, pentru a promova o sănătate mai bună a oaselor.

  1. Ameliorează anxietatea

Magneziul prezent în frunzele de smochin este un component esențial pentru producerea de serotonină, un hormon care este considerat responsabil pentru sentimentul de fericire. Prin urmare, aceste frunze ajută la reglarea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului și promovează o scădere a anxietăţii. Este important însă să reţineţi că această problemă nu poate fi rezolvată doar cu ajutorul frunzelor de smochin și necesită o consultație de specialitate.

  1. Promovează câștigul muscular

Frunza de smochin este bogată în zinc, un mineral care este foarte util pentru a ajuta la procesul de creştere a masei musculare. Prin urmare, este excelent să fie consumată după exerciţii fizice, deoarece încurajează producerea de testosteron, care este un hormon foarte important pentru creșterea substanțială a masei musculare.

Cum se consumă

Din frunzele de smochin se poate prepara ceai sub formă de macerat la rece: 2 linguri de frunze la 1 litru de apă plată, se lasă la macerat 6 ore, se strecoară şi se bea cu 30 de minute înainte de masă.

Puteți combina acest macerat cu miere pentru a-l face mai dulce și pentru a-l îmbogăţi cu proprietățile importante ale mierii naturale de albine – mierea este foarte bună pentru imunitate și este un excelent antiinflamator și antioxidant.

Consumat pe stomacul gol şi neîndulcit, ceaiul ere efecte sporite pentru controlul glucozei și, în consecință, pentru pierderea în greutate.

Frunzele uscate de smochin se pot folosi şi sub formă de pulbere: o linguriţă de pulbere se ţine sub limbă timp de 15-20 de minute şi apoi se înghite cu puţină apă.

În plus, frunza de smochin poate fi savurată proaspătă înainte de fiecare masă (pentru a genera sațietate) sau după (pentru a regla digestia). Depinde de beneficiul pe care îl urmăriţi.

 

Fig Plant Sapling / Anak Pokok Tin (Live Plant) Hybrid | Lazada

 
Categorii