Remedii naturiste

Daca arunci la gunoi usturoiul incoltit, atunci trebuie sa stii ceva important!

 

 

 

 

Sunt sigur ca atunci cand l-ai vazut ca a incoltit l-ai aruncat imediat. Ei bine, dupa ce vei citi acest articol, cu siguranta nu vei mai face asta.

Potrivit celui mai recent studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul incoltit contine de 5 ori mai multi antioxidanti decat usturoiul proaspat.

Poate suna ciudat, dar acest lucru are sens daca luam in considerare ca tot mai multe produse alimentare oferite de restaurante sunt incoltite (seminte, legume…etc). Acest proces imbunatateste de fapt continutul nutritional. Potrivit celui mai recent studiu, acelasi lucru se aplica si usturoiului.

Loading...

„Cand sunt in plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri si insecte”, spune Dr. Jong-Sand Kim, autor al studiului. „Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar sunt destul de benefice pentru sanatatea umana. ”

Germinat sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. Insa usturoiul germinat este de 5 ori mai eficient intrucat contine de 5 ori mai multa alicina, iar multe studii au aratat ca acest compus poate incetini ateroscleroza, poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si poate preveni dezvoltarea cancerului.

 

Sursa: Aflu Online
Categorii