Remedii naturiste

Suferi de dureri articulare și ai picioarele umflate? Folosește acest remediu eficient!

 

 

 

 

Atunci când se întâmplă să acuzăm dureri articulare sau avem  picioarele umflate putem utiliza acest remediu. Este un tratament fără medicamente.
Varza are foarte multe beneficii pentru sănătate. Studii aprofundate au arătat că ea reduce riscul apariției unor boli ca diabetul sau bolile coronariene. Varza ajută digestia și vindecă rănile minore.
Fiind bogată în fitonutrienti si vitamine (A, C şi K), antioxidanti naturali, varza previne apariția cancerului si a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.
În combinație cu măcrișul, afinele uscate sau florile de mușețel este un foarte bun remediu de vindecare a eczemelor.
O femeie s-a folosit de proprietățile anti-inflamatoare ale frunzelor de varză si le-a folosit pentru a se trata de durerile articulare ale genunchiului. A pus frunze calde de varză in jurul genunchiului si apoi l-a învelit in întregime. A lăsat sa se răcească frunzele de varză si apoi si-a înfășurat genunchiul cu o pungă de plastic. Repetând acest procedeu femeia a scăpat definitiv de durerile de articulație.

Pentru diabetului de tip 2, varza reduce absorbția de zahăr. Este bogată în fibre și ajută la absorbția excesului de glucoza.
Varza roșie are antociani, pigmenti solubili în apă. Ei tratează inflamațiile.
Imbunatateste digestia in stare fermentată (varza acră). Conține probiotice care stimulează absorbția de vitamine si minerale.
Pentru constipație mâncați cat mai multă varză, atât in stare crudă cât și gătită.
Suferiti de ulcer? Luați capsule de suc de varza!
Pentru diaree, beți suc de varza intre mese!
Frunzele de varza au capacitatea de a absoarbe puroiul din unghiile încarnate.

 

Iată cum:

Loading...

– Puneți câteva frunze de varză pe zona afectată si apoi acoperiți cu un tifon
– Lăsați sa acționeze peste noapte

Frunzele de varza calmează durerea si tratează inflamațiile. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Missouri, exista o legătură puternică intre conținutul de apigenină din varza si proprietățile sale anti-inflamatorii. Compresele cu frunze de varză sunt extrem de eficiente in tratarea durerilor minore.
Pentru vindecarea rănilor spălați frunzele de varză si puneți-le la uscat. Tăiați-le si puneți-le la încălzit timp de un minut. Apoi, așezați frunzele de varză pe rană si lăsați-le să acționeze. Frunzele trebuie schimbate la fiecare 4-5 ore.

 

Sursa: Infoalert.ro
Categorii