Remedii naturiste

De ce este foarte important să hidratăm nucile, sâmburii și semințele înainte de a le consuma

 

 

 

 

Oamenii consumă multă lucruri, fără a se întreba mai întâi dacă le pregătesc în mod adecvat. Această neglijență este principala sursă de pătrundere în organismul nostru a unor afecțiuni la nivelul organelor interne.

Nucile și semințele au un conținut important de proteine concentrate și grăsimi. Asemenea oricărui aliment crud, acestea conțin enzime, surse benefice de nutrienți pentru organism, motiv pentru care alegem să le consumăm în starea lor naturală. Ceea ce trebuie să știm este că acestea trebuie supuse procesului de hidratare pentru a ne putea bucura din plin de avantajele lor.

Un studiu efectuat de dr.Edward Howell a arătat că efectele inhibitorilor de enzime sunt extrem de periculoase. Experimentul din 1948 realizat de Howell a avut la bază consumul de soia crudă cu un conținut de inhibitori de enzime de către găini. În timp, acestea nu au luat în greutate, iar pancreasul s-a mărit în mod semnificativ. În 1960 Departamentul de Agricultură din SUA a efectuat un alt experiment care s-a folosit de șoareci. Timp de 2 luni ei au consumat germeni cruzi cu inhibitori de enzime. Consecința principală a fost apariția unor grave probleme gastrointestinale.

 

În cât timp se hidratează semințele, sâmburii și nucile?

Cel mai bine este să printați un tabel care v-ar indica timpul de înmuiere a tuturor tipurilor de semințe.

regulă: semințele și nucile au coajă maronie (migdale, nuci , alune etc.) trebuie să se înmoaie câteva ore pentru a putea fi ulterior digerate mult mai ușor. Nucile albe (pin, semințele de cânepă) cer dimpotrivă un timp extrem de scurt, întrucât cantitatea de inhibitori este foarte mică.

Cât de important este pentru pancreasul tău?

Nucile și semințele pot fi consumate în starea nehidratată, doar dacă consumați un supliment de enzime digestive. Acestea însă nu sunt deloc ieftine, iar capsula nu este prea ușor digerată de organismul tău. În plus, această diminuează capacitatea pancreasului de a lupta cu inhibitorii prin mărirea enzimelor pancreatice.

Nu uita cât este de important este pentru sănătatea ta să consumi nuci, semințe și sâmburi hidratați! Fii adeptul unui regim alimentar sănătos!

 

Sursa: secretelesanatatii.info
Categorii