Desert

De ce este important sa mananci ciocolata!

 

 

 

 

Ciocolata este benefică nu numai stării de spirit, dar şi inimii, potrivit unui studiu realizat de centrul medical al Universităţii din Dallas, Texas. În ciocolată există o cantitate mare de cacao și este bogată într-o serie de substanțe numite flavonoizi, compuși despre care se crede că au proprietăți anti-inflamatoare, anti-oxidante și de dilatare a vaselor sanguinecare. Consumul săptămânal al unei mici cantități de ciocolată poate reduce riscul de apariție a unui tip frecvent întâlnit și totodată grav de aritmie cardiacă. Ciocolata este o sursă de antioxidanţi, numiţi polifenoli, compuşi regăsiţi în ceaiul verde sau vinul roşu. Studiul vorbeşte, aşadar, despre un echivalent al proprietăţilor antioxidanţilor din vinul roşu care protejează inima.

Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au consumat o porție de aproximativ 28,35 grame de ciocolată pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a fi diagnosticate cu fibrilație atrială până la finalul perioadei de studiu, în comparație cu persoanelecare au raportat că au mâncat ciocolată de trei ori sau mai puțin de o dată pe lună.

Autoarea principală a studiului, Elizabeth Mostofsky și colegii săi au notat în  jurnalul științific “Heart”, unde a fost cercetarea publicată, că un consum de cacao și de alimente care conțin acest ingredient poate contribui la sănătatea cardiacă datorită conținutului ridicat de flavonoizi, recunoscuti a avea proprietăți miraculoase asupra sănătății. “În cadrul unei diete sănătoase, aportul moderat de ciocolată reprezintă o gustare sănătoasă”, a spus Mostofsky.

Loading...

Studiile anterioare au ajuns la concluzia că un consum regulat de ciocolată — în special cea neagră, deoarece conține mai mulți flavonoizi — este asociat cu o mai bună sănătate a inimii și un risc scazut de apariție a unor probleme de sănătate precum infarctul și insuficiența cardiacă.

Cel puțin 2,7 milioane de persoane din Statele Unite au fibrilație atrială, aceasta crescând riscul de formare de cheaguri de sânge — ce pot cauza un accident vascular cerebral — insuficiență cardiacă și alte complicații, conform Asociației Americane pentru Inimă (American Heart Association).

Pentru studiul recent, oamenii de știință au utilizat date colectate în urma unei analize desfășurată timp de circa 14 ani în care au fost implicați 55.502 subiecți din Danemarca care aveau vârste cuprinse între 50 și 64 de ani la începutul cercetării (anii 1993-1997). Specialiștii au comparat alimentația acestora cu informațiile din registrele naționale de sănătate pentru a observa care dintre ei au fost diagnosticați, în timp, cu fibrilație atrială. În total, 3.346 de cazuri de fibrilație atrială au fost descoperite într-o perioadă medie de 13,5 ani.

În cazul femeilor, s-au constatat cele mai bune rezultate în urma consumului unei porții de ciocolată pe săptămână, iar la bărbați cel mai mic risc de fibrilație atrială a fost observat în urma consumului a două-șase porții pe săptămână.

Oamenii de știință au observat de asemenea, că participanții la studiu care au mâncat cea mai mare cantitate de ciocolată au consumat și cel mai mare număr de calorii, aceștia având totodată cel mai mic indice de masă corporală în comparație cu subiecții care obișnuiau să mănânce mai puțină ciocolată, a notat Alice Lichtenstein, director și cercetător-șef la Laboratorul de Nutriție Cardiovasculară din cadrul Universității Tufts din Boston. “Este foarte posibil ca aceste persoane să fi fost mult mai active din punct de vedere fizic”, a explicat cercetătoarea care nu a fost implicată în studiu.

Cercetătorii care au efectuat analiza au atenționat că în cadrul studiului nu au fost luați în calcul factori precum afecțiunile renale sau apneea în somn, care pot influența riscul de fibrilație atrială. În plus, nu se cunoaște tipul de ciocolată consumat de fiecare participant.

 

Imagini pentru ciocolata

 

Sursa: SuntGospodina
Categorii