Remedii naturiste

De la lume adunate şi-napoi la lume date. Leacuri din popor

 

 

De la lume adunate şi-napoi la lume date. Leacuri din popor

 

 

Pentru urcior la ochi

Tratamentul este în gura dvs. Vă spălaţi bine pe mâini şi, cu degetul arătător, luaţi din gură multă salivă şi puneţi pe urcior, de 2-3 ori pe zi. Aţi scăpat!

Pentru bube dulci

Prăjiţi fasole până la ardere (precum cafeaua), pu­neţi-o în maşina pentru râşnit cafea şi faceţi-o pudră. Amestecaţi-o cu smântână dulce (groşcior) şi ungeţi bu­biţele. Efect garantat.

Pentru herpes, chiar şi vaginal

Luaţi un fruct de avocado şi tăiaţi-l în două. Cură­ţaţi de coajă doar o jumătate, tăiaţi-l feliuţe şi puneţi-l pe o felie de pâine. Deasupra puneţi o felie de salam, de telemea sau de roşie, ce vă convine. Apoi – altă felie de pâine. Mân­caţi sandviciul.
Cealaltă jumătate de avocado, vârâţi-o într-o pun­gu­ţă şi puneţi-o la frigider. O consumaţi seara. Puteţi re­peta reţeta şi a doua, şi a treia zi. Sănătate tuturor!

Arsuri la stomac

Anul trecut am avut arsuri groaznice la stomac, care se urcau şi pe esofag şi care îmi dădeau şi dureri în capul pieptului. Atunci, mi-am făcut 2 l de infuzie de sunătoare şi gălbenele, pe care am băut-o într-o zi, în loc de apă. A doua zi, stomacul meu era ca nou. Infuzia se prepară în felul următor: în 2 l apă clocotită se pun 7 linguriţe gălbenele şi 5 linguri sunătoare. Se lasă să se mai răcească şi se bea pe parcursul unei zile. Reco­mand ca mâncarea, în astfel de cazuri, să fie alcătuită din ceva uşor de digerat, pentru ca stomacul să nu fie suprasolicitat. De asemenea, nu este bine să amestecăm mai multe feluri de mâncare (cu grade diferite de dige­rabilitate) pentru că stomacul nu mai ştie cât suc gastric să folosească (mai mult sau mai puţin) şi atunci apar problemele.

Furuncule

Într-un an, mi-a ieşit pe picior, aproape de gleznă, un fel de coş care s-a extins, dar nu umflându-se, ci formând un cerc, în mijlocul căruia pielea era cu­rată şi normală. Văzând că nu trece şi se tot întinde, mama mea a făcut un fel de alifie, mai puţin obişnuită, cu care mi-am dat până a trecut. Se ia o foaie de ziar şi se arde pe o farfurie. Pe suprafaţa ei se lasă o substanţă gălbuie şi lipicioasă, care se foloseşte ca alifie.

Dureri de urechi

Se foloseşte tinctura de cimbru. Într-un borcan de circa 100 ml se introduce cimbru până rămâne 1 deget până la gură. Peste cimbru se toarnă ţuică de 40 de grade. Se pune capacul (de preferinţă cu filet) şi se lasă la cald, timp de 2 săptămâni. În această tinctură se înmoaie un tampon de vată, se stoarce ca să nu curgă şi se introduce în urechea dureroasă. Cel mai bine se foloseşte noaptea, când se doarme pe acea ureche.

Albeaţă

Se ia o frunză proaspătă de rostopască şi se picură seva galbenă de la codiţă în colţul ochiului. Ustură foar­te tare, dar se observă ameliorări la scurt timp. De asemenea, această metodă este bună şi pentru albeaţă la ochi. Am avut un câine şi o pisică pe care le-am vinde­cat de albeaţă, după ce s-au înţepat în ochi cu crengi şi sârme din curte.

Mirosul neplăcut al picioarelor

Se fac băi de picioare în care s-a di­zolvat 1 pliculeţ de bicarbonat de amo­niu. Apa tre­buie să fie cât mai fierbinte. Se poartă numai şosete din materiale naturale, care lasă pielea să respire (încălţate doar o zi).
Astea sunt reţetele folosite de mine cel mai frecvent. Vă asigur de respectul, admiraţia şi dragostea mea pentru tot ce faceţi şi pentru oamenii care fac posibile aceste lucruri.

Alifie pentru orice rană, bube sau arsuri

Ingrediente necesare: 500 ml ulei sau untură topită, 300 g ceară de albine curată, 5 bucăţi de rădăcină de tătăneasă (lungi cât degetul al treilea de la mână şi groase tot aşa), o mână de gălbenele (flori), 5 beţe de soc (lungi de 50 cm şi mai groa­se decât un creion), 1/2 linguriţă (sau 1 pipetă plină) cu tinctură de propolis.
Procedeul:
* Ceara se taie în bucăţi şi se pune într-un vas cu apă curată, pe foc, la fiert, unde se ames­tecă mereu până la completa topire şi se dă la rece pentru a se întări.
* Rădăcina de tătăneasă se spală, se curăţă de partea neagră şi se taie în bucăţi foarte mici sau se dă pe răzătoare.
* Beţele de soc se curăţă de pieliţa de culoare bej-cenuşie, care este foarte subţire. Apoi, cu un cuţit, se răzuieşte foarte bine stratul rămas între lemn şi coajă. Va rezulta un talaj verzui, pe care-l vom pune pe o coală de hârtie pe masa de la bucătărie.
Într-o cratiţă bine curăţită şi cu smalţul complet, se pune la foc uleiul şi, când este încins, se adaugă rădă­cina de tătăneasă mărunţită, talajul rezultat din cele 5 beţe de soc, florile de gălbenele şi se ţine nu mai mult de 5 mi­nute. Se ia compoziţia deoparte, la rece, acoperită. A doua zi se pune din nou pe foc cratiţa, cu tot conţinutul (uleiul, tătăneasa, socul şi gălbenelele) până ce se topesc şi se înmoaie. Se ia un tifon foarte curat prin care se strecoară totul într-un alt vas, tot emailat şi curat. Acest vas se pune pe marginea plitei şi se adaugă în el ceara, care acum este spălată şi curată, şi tinctura de propolis. Se amestecă până ce se omogeni­zează, apoi se pune în cutiuţe de cremă sau în borcănele bine astupate. Când se foloseşte la arsuri, se spală rana cu Rivanol, apoi se pune pe un tifon steril crema şi se aplică pe rană. Procedeul se repetă de mai multe ori pe zi. Atenţie! La prepararea acestei creme, se va amesteca numai cu beţele de la soc sau cu o paletă din lemn, NU cu lingură din metal. Pe cât este de costi­sitoare, pe atât este de bună şi dă rezultate foarte rapide, la orice fel de rană şi bube, chiar şi la varice.

Te dor picioarele? Te ajută izma, nucul şi salcâmul

Baie tonifiantă din plante şi miere
Ai nevoie de: frunze de izmă, frunze de nuc şi miere de salcâm.
Cum procedezi: Într-un recipient potrivit (lighean, căldare, ciubăr) pui 100 g frunze de izmă şi 100 g frunze de nuc, peste care torni 3 litri de apă fiartă. Amesteci şi laşi să se răcească, până când are o tem­peratură suportabilă pentru corp. Adaugi 100 g miere de salcâm şi amesteci bine până la omogenizare. Te speli pe picioare sau pe mâini, după ce ai venit de la serviciu sau ai mers pe jos mai mult, cu apă călduţă şi săpun, după care introduci membrele în această baie călduţă (la tempe­ratura corpului) şi rămâi astfel cel puţin 30 de minute. Poţi repeta tra­tamentul, de câte ori ai nevoie. Este un remediu naturist care ajută la re­facerea circulaţiei sanguine în mem­bre. Persoanele alergice la aceste plante (izmă, nuc) nu vor utiliza acest tratament.

 

Sursa
Categorii