Remedii naturiste

Deficiența vitaminei B12!! Cele 9 semne după care o veți constata și vezi cât de grav ne afectează sănătatea

 

 

Concomitent cu îmbătrânirea, organismul nu mai are capacitatea de absorbi cantitatea necesară de vitamina B12. De aceia aproape toți bătrânii au deficiență de această vitamină.

 

Deficiența acesteia este însoțită de anumite simptome.

 

1 Oboseala. Această vitamină transportă oxigenul la creier și în tot organismul. În lipsa acesteia organismul se supra obosește.

2 Slăbiciuni și lipsa de putere. Acest  simptom constă în slăbirea mușchilor și lipsa de putere fizică, aceasta de asemenea este din cauza insuficienței de oxigen în mușchi.

3 Senzații stranii. Poți simți electrocutare sau senzații de înțepături de ace. Acestea sunt provocate de leziunea nervilor din cauza lipsei de oxigen.

4 Uitați. Când vi se întâmplă așa momente nu vă speriați că este demență, mergeți și faceți analize.

5 Amețeala. Aveți senzații de amețeală și grețuri atunci când vreți să vă ridicați de jos.

6 Pielea palidă. Tonul palid al pielii apare atunci când celulele roșii se rup și se eliberează bilirubina, aceasta este responsabilă de pigmentul pielii.

7 Limba roșie. Papilele de pe limbă dispar, și apare senzația de arsură pe limbă. Nu se mai simte gustul mâncării și poți pierde kilograme.

8 Depresia și anxietatea. Schimbarea dispoziției este provocată de lipsa unei vitamine, în special al vitaminei acesteia care este responsabilă de eliberarea serotoninei și a dopaminei.

9 Dureri în regiunea ochilor. Se lezează nervul optic, apar vase de sânge pe retină.

Aveți grijă de voi și consumați vitamina B12.

 

Sursa: secretelesanatatii
Categorii