Desert

Desert savuros – chec german cu brânză și mac. Merită încercat!

 

 

Desert savuros – chec german cu brânză și mac. Merită încercat!

 

 

Checul german cu brânză și mac este un desert deosebit de gustos, care merită gătit măcar odată în viață. În primul rând pentru faptul că brânza și macul sunt foarte utile pentru organism, iar în al doilea rând pentru ușurința de preparare a acestuia. Chiar și o simplă gospodină poate să-și uimească iubitul, copiii sau oaspeții cu acest chec.

Ingrediente:

300 g Făină
230 g Unt
250 g Zahăr
250 g Brânză de vaci
750 ml Lapte
1 bucată Ou
5 linguri Apă
150 g Semințe de mac
150 g Griș

Mod de preparare:

  1. Pregătiți aluatul amestecând bine făina cu 130 g de unt și 100 g de zahăr. Apoi adăugați apa rece și frământați o bilă de aluat. Puneți 2/3 din aluat într-o tavă cu (diametrul 24 cm) tapetată cu hârtie de copt, aranjându-l bine pe fundul acesteia și dați la frigider.
  2. Pregătiți umplutura: într-o cratiță adăugați laptele, 150 g de zahăr, 100 g de unt și puneți la foc. Când laptele începe să fiarbă, adăugați macul și grișul, amestecați și fierbeți aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Trebuie să obțineți o masă uniformă cu o consistență groasă.
  3. Bateți cu ajutorul blender-ului brânza și oul. Adăugați treptat compoziția de mac la amestecul de brânză și amestecați bine. Turnați umplutura peste aluatul refrigerat, iar deasupra presărați aluatul rămas. Dați la cuptor timp de 1 oră la temperatura de 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

 Pofta buna!
Categorii