Desert

Desertul copilăriei mele! Conuri din foietaj cu cremă de bezea!

 

 

 

 

Acest desert popular se prepară foarte ușor și rapid din aluat foietaj și cremă de albușuri. Cornetele din foietaj cu cremă de bezea sunt foarte fragede și aromate, sunt acele delicii încântătoare care ne amintesc cu drag de clipele dulci din copilărie. Din câteva ingrediente banale, obții niște prăjituri extrem de delicioase.

Ingrediente:

400 g Aluat foietaj fără drojdie
1 bucată Gălbenuș de ou
2 bucăți Albușuri de ou
100 g Zahăr
50 ml Apă
1 linguriță Suc de lămâie

Mod de preparare:

  1. Cu ajutorul unui făcăleț, întindeți aluatul foietaj într-o foaie pătrată și subțire. Tăiați aluatul în fâșii lungi cu lățimea de circa 1-2 cm.
  2. Din folie de aluminiu improvizați niște conuri- tăiați foaia de aluminiu în formă de dreptunghi, o împăturiți în două, apoi o înfășurați pe mână, până obțineți un con și îl strângeți bine la capăt. Rulați fâșia de aluat pe con (suprapuneți fâșia de aluat).
  3. Puneți cornetele într-o tavă cu dimensiunea (30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu gălbenuș bătut și le presărați cu zahăr. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp 15- 20 de minute, până se rumenesc.
  4. Lăsați cornetele să se răcească, iar între timp preparați bezeaua elvețiană: într- o cratiță la foc mic, puneți zahărul și apa, amestecați și încălziți siropul timp de 5 minute, până ajunge la temperatura de 110°C. Separat bateți albușurile cu sucul de lămâie până obțineți o spumă, apoi adăugați în șuviță siropul, mixând continuu.
  5. Mixați până obțineți o cremă fermă și aerată. Puneți crema într-un sac de patiserie și umpleți cornetele cu crema obținută.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros
Categorii