Clatite si Gogosi

Doar am taiat merele si le-am pus pe tigaie

 

 

Dacă nu se iau urgent măsuri, acest baraj din România se poate rupe

 

 

Cu ajutorul acestei rețete poți avea pe masă cea mai delicioasă tartă cu mere și vișine, în mai puțin de 30 min. La prepararea acestui desert, nu aveți nevoie de cuptor, deoarece această tartă se gătește la tigaie, sub capac. Atât aspectul, cât și modul de preparare, face ca această tartă să arate ca o clătită uriașă, cu un gust pe măsură. Este un mic dejuns sau o gustare rapidă și dulce, care va impresiona prin gust și aspect.

Ingrediente:

2 bucăți Ouă
300 g Făină
300 ml Lapte
60 g Zahăr
8 g Praf de copt
7 bucăți Vișine
1 bucată Mere

Mod de preparare:

  1. Decojiți mărul, îl feliați rondele și îndepărtați cotorul. Presărați 1 linguriță de zahăr pe fundul unei tigăi/tave și aranjați feliile de măr. În centrul feliilor de măr puneți câte o vișină.
  2. Puneți ouăle într-un bol. Adăugați 60 g de zahăr și amestecați bine cu un tel. Adăugați 100 ml de lapte și amestecați. Încorporați treptat făina și laptele rămas. Adăugați praful de copt. Transferați compoziția obținută în tigaie, peste feliile de măr. Dați tigaia pe foc, acoperiți cu un capac și gătiți pe ambele părți la foc mic timp de 20 min. Opțional puteți presăra deasupra nuci măcinate.

 

Pofta buna!

 
Categorii