Bauturi

Doar o cană de băutură, lămâie și menta, iar corpul scapa de toxine. Beneficii pentru sănătate și frumusețe ale mentei

 

 

Doar o cană de băutură, lămâie și menta, iar corpul scapa de toxine. Beneficii pentru sănătate și frumusețe ale mentei

 

Doar o cană de băutură, lămâie și menta, iar corpul scapa de toxine

Un stil de viață sănătos este o tendință a epocii moderne. Oamenii renunță voluntar la obiceiurile proaste, fac exerciții fizice și sunt atenți la ceea ce consumă.

Ficatul nostru joacă un rol major în tot acest proces. Acesta este un fel de filtru care ne protejează de diferite substanțe nocive.

Pentru ca ficatul nostru să funcționeze corect și să nu suprasolicite, asigurați-vă că aveți suficiente vitamine în dieta dumneavoastră. Nu trebuie să omiteți niciodată următoarea băutură din dieta dumneavoastră!

Ai nevoie:

• 2 linguri de mentă proaspătă

• 25 ml suc de lămâie

• 30 ml suc de portocale

• 1 litru de apă

• 3 linguri miere

Abordare:

Adăugați frunze de mentă în apa fiartă, reduceți flacăra și lăsați să fiarba imp de 5 minute. Apoi scoateți-l din foc și așteptați până ajunge la temperatura camerei.

Adăugați suc de lămâie și portocale, miere și amestecați.

 

Beneficii pentru sănătate și frumusețe ale mentei

 

Care sunt beneficiile mentei pentru piele și corp?

În prezent, există mai multe studii care au arătat beneficiile mentei și puterea sa de a spori frumusețea pielii și de a îmbunătăți starea de sănătate.

Respiră mai bine

Dacă aveți o răceală și nasul vă împiedică să respirați bine, trebuie doar să pregătiți o infuzie de mentă pentru a profita de beneficiile mentolului, o substanță care va acționa ca expectorant și care vă va ajuta să expulzați cu ușurință mucusul .

Respirație proaspătă

Aroma captivantă a mentei nu este doar perfectă pentru a încânta simțurile, ci și pentru a combate halitoza într-un mod simplu și natural.

Trebuie doar să mesteci câteva frunze de mentă câteva minute pentru a scăpa de respirația urât mirositoare.

Fără dureri de cap

Puterea analgezică este un alt beneficiu al mentei , deoarece ajută la ameliorarea durerilor de cap. Răspândiți câteva picături de ulei esențial de mentă pe frunte cu un masaj ușor și veți simți o mare ușurare în doar câteva minute.

Digestii ușoare

Dacă consumați o infuzie de mentă după ce ați mâncat, veți avea ocazia să îmbunătățiți digestia și să scapati de disconfortul stomacului datorită bogăției sale în proprietăți antispastice și carminative, care au și puterea de a pune capăt gazelor și flatulenței .

Reduceți excesul de păr

Un studiu publicat în revista Phytotherapy Research a arătat că consumul a două căni de ceai de mentă pe zi timp de cinci zile reduce nivelul de androgeni la femeile cu hirsutism sau creștere anormală a părului.

De aceea, dacă suferiți de hirsutism și aveți mult păr în zona feței, a pieptului și a burții, parierea pe menta vă poate ajuta să reduceți creșterea părului într-un mod simplu, sănătos și natural.

Tânăr pentru mai mult timp

Există mulți cercetători care au efectuat diverse studii care au demonstrat beneficiile mentei și care au dezvăluit bogăția sa în  flavonoide , în special în eriocitrină, luteolină și hesperidină.

Aceste ingrediente active sunt responsabile pentru neutralizarea acțiunii radicalilor liberi și, prin urmare, pentru întârzierea procesului de îmbătrânire a pielii.

Piele fără iritații

Menta se remarcă, de asemenea, pentru proprietățile sale calmante, care sunt utile în reducerea stresului, nervilor și anxietății , precum și în eliminarea roșeață și iritarea pielii.

Dacă doriți să o folosiți pentru a avea grijă de piele, pregătiți o infuzie turnând o lingură de frunze de mentă într-un pahar cu apă clocotită și întindeți lichidul pe o față curată și uscată când s-a răcit ca și cum ar fi un toner .

Noroc și sănătate, sa aveti!

 

Sursa

Sursa
Categorii