Credinta

Dumnezeu îți dă greutăți pentru a te ajuta să devii cine trebuie să fii

 

 

Dumnezeu îți dă greutăți pentru a te ajuta să devii cine trebuie să fii

 

 

Viața e grea uneori. Uneori ne putem descurca, iar la altele se pare că orice speranță s-a pierdut. Problema este că, atunci când facem un pas înapoi și aruncăm o privire asupra lucrurilor, vedem că binele și răul vin ca o pereche. Nu putem avea unul fără celălalt. Este la fel cu lumina și întunericul, viața și moartea, alb-negru.

Vremuri bune, vremuri rele. În vremurile bune, momentele rele. În vremurile proaste, momentele bune. Așa a fost dintotdeauna, pentru toată lumea. Deci, cum ne descurcăm? Cum abordăm faptul foarte evident că trăim astfel de dureri și greutăți în viața noastră?

Primul lucru de făcut este să acceptăm că vor exista întotdeauna bune și rele în viața noastră. Odată ce am recunoscut și am înțeles cu adevărat că pur și simplu nu se poate scăpa de ea și că nu putem scăpa de această natură duală a ființei, putem începe să ne confruntăm cu lucrurile. Vom experimenta negativitatea, da. Într-un fel, este necesar ca noi să o experimentăm. Fără minime, nu am aprecia maximele. 

Fiecare dificultate prin care ai trecut te-a învățat lecții valoroase. Unele lecții sunt mai greu de învățat decât altele, unele probleme mai grele decât altele de purtat. Dar tot ce întâlnim în anii vieții noastre pe care îl petrecem pe acest pământ este ușor de gestionat; Dumnezeu nu ne dă probleme pe care nu suntem capabili să le rezolvăm.

Există un motiv pentru tot ce se întâmplă. Nu putem evita complet suferința, dar putem decide dacă suferim sau nu inutil cu atitudinea pe care o adoptăm față de problemele pe care le experimentăm. Suferința este inevitabilă, dar cea mai mare parte a suferinței pe care o trăim este în mintea noastră.

Nu putem împiedica să se întâmple lucruri rele, dar putem face față și învăța de la ei atunci când se întâmplă. Când luăm această atitudine, viața începe să pară mai strălucitoare. Suferim mai puțin decât am suferi dacă ne-am învăluit pur și simplu în nenorocirea noastră. Știu că este aproape imposibil să te gândești pozitiv atunci când ești blocat într-o mizerie fără niciun scop. Dar aveți încredere în faptul că, într-o zi, veți privi înapoi și veți fi foarte recunoscători de ce lucrurile au evoluat așa cum au făcut-o. Greutățile tale te-au ajutat să devii cine ești astăzi.

Sursa
Categorii