Credinta

Dumnezeu nu întârzie niciodată – totul se întâmplă așa cum trebuie

 

 

 

 

Nimeni dintre noi nu știe ce se va întâmpla mâine. Planurile lui Dumnezeu sunt cunoscute doar de El. El trimite lucrurile potrivite la momentul potrivit. De fapt, noi nu ne gândim cu adevărat la aceste probleme, dar ne gândim la propriile dorințe și la drumul pe care ni l-am ales să-l parcurgem

Credem că noi suntem stăpânii vieții noastre. Așa este natura omului: când totul este bine bine și frumos, omul uită de Dumnezeu. Înainte de somn, el stă și citește bârfele de peste zi, se uită la poze pe rețelele de socializare, dar nu găsește timp pentru cel mai important lucru: rugăciunea. Ne amintim să ne rugăm abia când se întâmplă ceva în viața noastră, când înțelegem că suntem nimic în lumea asta.

Abia atunci ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu, îl căutăm și îl chemăm să ne ajute, să nu ne lase singuri în neștiința și durerea noastră. Sunt multe situații: când cineva din familia noastră s-a îmbolnăvit, sau am pierdut postul de muncă, sau avem neînțelegeri în familie.

Ne simțim confuzi, pierduți, plini de îndoieli și remușcări. Suntem supărați, suntem nervoși. În loc să plângeți pentru ceea ce nu s-a materializat, acceptați și mergeți înainte. Veți simți un mare sentiment de libertate și ușurare. O ușurință incredibilă, o energie extraordinară.

Poate o să spuneți că este ușor de spus, mai puțin ușor de realizat. Nimănui din noi nu-i place când i se spune să accepte totul așa cum este. Căci lucrurile care au să se întâmple, ele se întâmplă indiferent de orice. Doar noi, oamenii, suntem nerăbdători. Vrem ca totul să se întâmple imediat. Dar în zadar. Așa se aranjează viața, și regulile nu se rescriu.

Decât să te grăbești să vrei ceva pentru care nici nu ești pregătit, mai bine ai răbdare și ai încredere în Dumnezeu. Graba doar face rău. Nu este mai bine să te liniștești și să aștepți să vezi ce o să se întâmple? Oamenii cu adevărat înțelepți nu se enervează atunci când nu obțin ceea ce își doresc. Ei sunt calmi, răbdători. Ei înțeleg că Dumnezeu știe de dorințele lor și le va ajuta în ceea ce merită cel mai mult. Doar că nu toți văd și înțeleg asta.

Toți suntem la fel: când nu ne reușește ceva, începem să ne îndoim de faptul dacă ne aude sau nu. Dar Dumnezeu nu greșește niciodată. Doar că El trimite lucrurile potrivite la momentul potrivit. Cât de tare nu am vrea să grăbim lucrurile, toate vor avea loc la timpul potrivit.

Primiți acest plan al Domnului cu toată inima și cu tot sufletul. Totul va fi bine și se va împlini. Numai că nu când ne așteptăm noi să se întâmple.

Mai trebuie să înțelegem o chestie: nimic și niciodată nu ne poate reuși sută la sută așa cum am planificat. Dar dacă ne încredem în Domnul și în planurile Lui, El ne va ajuta să găsim pacea noastră interioară și deplina fericire. Noi doar trebuie să luptăm și să mergem doar înainte, fără fanatism. În cele din umă, vom primi totul.

Să așteptăm momentul. Credeți în Dumnezeu! El ne va duce în locul pe care îl merităm să fim. În cea mai simplă zi. Poate chiar atunci când ne așteptăm cel mai puțin.
Categorii